(Cliënt)begeleider, Steunpunt Betsy Perk

Organisatie:
Esdégé-Reigersdaal
Locatie:
Hoorn
Opleidingsniveau
MBO
Uren per week
17-24 uur

Onze cliënten zijn mensen zoals jij en ik. Mensen met talenten en beperkingen. Wil jij hen ondersteunen bij het behouden van een bestaan dat zij prettig vinden? Kom werken bij Betsy Perk als (cliënt)begeleider!

Wat ga je doen?

Vanwege de doorstroom van onze collega's zoeken wij een nieuwe ervaren en bevlogen collega. In deze functie ondersteun je de cliënten vanuit betrokkenheid en gelijkwaardigheid en geef je hen de ruimte zichzelf te kunnen zijn.

Je biedt jouw cliënten de zorg en nabijheid die zij vragen. Je bent verantwoordelijk voor hun zorg- en ondersteuningsplannen. Ieder plan maak je samen met de cliënt en wettelijk vertegenwoordiger of iemand anders uit zijn/haar netwerk. De ondersteuning is met name gericht op het maken en realiseren van keuzes, het aangaan en onderhouden van de sociale contacten (netwerk) en de algemeen dagelijkse levensverrichtingen.

Je werkt in een betrokken team van (cliënt)begeleiders met hart voor de zorg. Samen bieden jullie de bewoners rust, structuur en alle nodige aandacht. Samenwerking en een positieve sfeer zijn de sleutelwoorden binnen dit team. 

Onze cliënten hebben allemaal hun eigen verhaal. Mensen met NAH hebben voor hun hersenletsel een leven gehad zoals jij en ik. Door het hersenletsel is hun leven veranderd. De medewerkers van Betsy Perk zijn er om de mensen te ondersteunen op een manier die passend is voor de cliënt en bijdraagt aan de kwaliteit van leven van de cliënt. Het ondersteuningsaanbod kan variëren van intensieve ondersteuning bij algemeen dagelijkse levensverrichtingen, waarbij de lichamelijke verzorging een belangrijk onderdeel is. Maar ook het verlenen van support aan cliënten bij het voeren van de regie over het eigen leven.

Het team bestaat uit 18 medewerkers. De werkzaamheden vinden plaats volgens rooster tussen 07.00 uur – 23.00 uur in wisselende diensten, die kunnen variëren van 3 tot 8,5 uur.

Waar ga je werken? 

Betsy Perk in Hoorn is een woonlocatie waar wij ondersteuning bieden aan mensen met een lichamelijke beperking en/ of niet aangeboren hersenletsel (NAH).

Bij Steunpunt Betsy Perk wonen cliënten zelfstandig in hun eigen appartement. Op vaste tijden komt de begeleiding bij cliënten langs. Natuurlijk kunnen ze altijd een oproep doen, als er tussendoor iets is. 

Naast woningen is er ook een steunpunt op de locatie. Hier vind je onze begeleiders.

Wat breng je mee?

Je bent iemand die een positieve houding heeft en je verantwoordelijkheid neemt om jouw cliënten zo goed mogelijk te ondersteunen. Daarnaast vragen wij het volgende van je:

  • Als (cliënt)begeleider heb je relevante werkervaring in de zorg en minimaal een mbo-2 diploma gericht op de zorg. 
  • Je bent bereid om onregelmatige diensten -ook in de weekenden- te draaien tussen 7.00-23.00 uur.
  • Je bent in staat om te denken in mogelijkheden en je weet de juiste vragen te stellen.
  • Omdat je de vrijheid krijgt om je cliënten de juiste ondersteuning te bieden, is het belangrijk dat je daar zelf invulling aan geeft.
  • Je betrekt graag het netwerk van de cliënten bij het maken van plannen. Daarbij komt je inlevingsvermogen goed van pas.

Wat bieden we jou?

Je krijgt de tijd en ruimte om een sterke relatie op te bouwen met je cliënten en je collega’s. Je krijgt de vrijheid om de beste zorg te geven aan je cliënten. Daarnaast kun je bij ons rekenen op het volgende:

  • Als cliëntbegeleider: Een bruto maandsalaris, afhankelijk van je ervaring, tussen minimaal € 2.672,- en maximaal € 3.606,- per maand (FWG 40) bij een fulltime dienstverband (36 uur) conform cao Gehandicaptenzorg.
  • Als begeleider: minimaal € 2.393,- en maximaal € 3.360,- per maand (FWG 35) bij een fulltime dienstverband (36 uur) conform cao Gehandicaptenzorg.
  • Pensioensopbouw en een reiskostentegemoetkoming.
  • Een eindejaarsuitkering van 8,33% per jaar, vakantiegeld (8%) en natuurlijk vakantiedagen.
  • Een veilige werkomgeving waarin je jezelf kunt zijn. We zijn allemaal gelijk, we gaan open en informeel met elkaar om en we staan voor elkaar klaar.
  • De unieke kans om steeds nieuwe uitdagingen op te zoeken. In deze functie en wie weet ook in een volgende. Bijvoorbeeld door met een andere doelgroep te werken.

Meer weten? Hier vind je een overzicht van alle arbeidsvoorwaarden.

Over ons

Bij Esdégé-Reigersdaal zien we elkaar in de eerste plaats als medemensen. Medemensen die hun eigen beslissingen nemen. Daarom hebben onze cliënten de regie over hun leven en de ondersteuning die zij willen krijgen. Onze collega’s hebben de regie over hun werk en hoe zij die ondersteuning het beste kunnen bieden. Zo werken we aan een goed leven voor en mét elkaar.

Solliciteren

Is deze functie iets voor jou? Dan horen we graag van je! Wij zijn benieuwd wie je bent en wat je kunt. Klik op ‘Solliciteer’ en laat je gegevens achter. Je ontvangt via e-mail een bevestiging dat je sollicitatie goed is ontvangen. We sluiten deze vacature zodra we de geschikte kandidaat gevonden hebben.

Interne kandidaten hebben, als zij geschikt zijn voor de vacature, voorrang op externe kandidaten.

Bekijk hier ons overzicht van het sollicitatieproces

Vragen?

Wil je meer weten over deze vacature? Kom gerust eens een kop koffiedrinken, dan kun je kennismaken met onze locatie en cliënten. Bellen kan naar Gerda Jong (clustermanager).

Je kunt Gerda telefonisch bereiken via: 06-2164760 of via de mail: gerda.jong@esdege-reigersdaal.nl.

Voor meer informatie kun je ook kijken op de website: Steunpunt Betsy Perk - Esdégé-Reigersdaal (esdege-reigersdaal.nl)

Wil je een verschil maken voor mensen met een beperking?

Solliciteren naar deze vacature? Vertel waarom jij geïnteresseerd bent in deze vacature en waarom jij geschikt zou zijn hiervoor. Vergeet niet je CV ook mee te sturen.

Ervaringsverhalen