Cliëntbegeleider, Werk en dagbesteding West-Friesland 2

Organisatie:
Esdégé-Reigersdaal
Locatie:
Zwaag
Opleidingsniveau
MBO
Uren per week
25-32 uur

Onze cliënten zijn mensen zoals jij en ik. Mensen met talenten en beperkingen. Wil jij hen ondersteunen bij het opbouwen van een bestaan dat zij prettig vinden? Kom bij Esdégé-Reigersdaal werken als cliëntbegeleider.

Wat ga je doen?

Als cliëntbegeleider ondersteun je jouw cliënten bij het behouden en versterken van hun plaats in onze samenleving. Hun keuzes en behoeftes zijn heel verschillend. Je bent er, samen met je collega’s, voor de cliënt. Je biedt jouw cliënten de zorg en nabijheid die zij vragen. Je bent verantwoordelijk voor hun zorg- en ondersteuningsplannen. Ieder plan maak je samen met de cliënt en zijn/haar wettelijk vertegenwoordiger of iemand anders uit zijn/haar netwerk. Als cliëntbegeleider ben je verantwoordelijk voor het opstellen van het ondersteuningsplan. Je doet dat in samenspraak met de cliënt en/of verwanten, de clustermanager en gedragskundige. Je maakt afspraken en voert de activiteiten uit.



Je bent proactief in het ontwikkelen van vormen van dagbesteding met het team. Je ondersteunt cliënten op de verschillende groepen binnen Werk en dagbesteding West-Friesland 2.

Waar ga je werken?

Werk & Dagbesteding West-Friesland 2 biedt dagactiviteiten aan mensen met een licht tot matige verstandelijke beperking en heeft locaties in o.a. Zwaag en Oosterblokker.

Werk & Dagbesteding West-Friesland 2 heeft allerlei afdelingen, zoals Fietsenwerkplaats ’T Freem, Begeleid werken, De Buitenploeg (MAK en Skik), Huiskamer Betsy Perk en Cadeauwinkel Pand 12. Op deze locaties worden verschillende arbeidsgerichte activiteiten aangeboden. Onze werkplekken zijn zoveel mogelijk in de maatschappij. Op alle locaties hebben de cliënten contact met mensen buiten de zorg, en de werkzaamheden zijn gericht op het ontwikkelen van vaardigheden, het onderhouden van vaardigheden en het maken van keuzes. Deze activiteiten zijn afgestemd op de wensen, interesses en behoeften van de individuele cliënt

Momenteel zijn wij op zoek naar een cliëntbegeleider op de houtafdeling. Zoals de naam al doet vermoeden, maken we bij “Houdt van Hout” allerlei producten van hout. Ben je creatief en werk je graag met hout? Dan is dit de plek om te werken! Er worden producten gemaakt voor bedrijven en onze eigen winkel Pand 12. Denk aan tuinbanken, het zagen van aanmaakhout, vogelhuisjes en dierenborden.

In de toekomst is het de bedoeling dat je op verschillende afdelingen ingezet kan worden. Misschien vind je het ook leuk om in de toekomst te werken in een lunchroomsetting zoals Betsy Perk?

Wat bieden we jou?

Wij zijn een actief en betrokken team en jij krijgt de vrijheid om ervoor te zorgen dat onze cliënten een topdag beleven. Jij leert je te verplaatsen in hun denkwereld. Wij zetten ons in voor een veilige werkomgeving waar jij jezelf kunt zijn. We zijn allemaal gelijk, gaan open en informeel met elkaar om en we staan voor elkaar klaar.

  • Een jaarcontract ter ziektevervanging. We blijven gedurende het jaar graag met je in contact om te kijken naar vaste mogelijkheden bij ons cluster of een andere werkplek binnen de organisatie.
  • Wij bieden een contract voor 26 uur en 4 dagen in de week. In de toekomst kan het eventueel uitgebreid worden naar 28 uur. Je bent flexibel tijdens de jaarlijkse schoolvakanties en bij voorkeur beschikbaar op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag. De werktijden ongeveer van 08:30 uur tot max. 16:30 uur. De uren verschilt inde  praktijk per dag en gaan in overleg.
  • Een bruto maandsalaris, afhankelijk van je ervaring, tussen minimaal € 2672,- en maximaal € 3.606,- per maand (FWG 40) bij een fulltime dienstverband (36 uur) conform cao Gehandicaptenzorg.
  • Een eindejaarsuitkering (8,33%), vakantiegeld (8%) en natuurlijk vakantiedagen.

Meer weten? Hier vind je een overzicht van alle arbeidsvoorwaarden.

Wat breng je mee?

Jij bent iemand met een passende opleiding (minimaal niveau 4) en relevante werkervaring.

Daarnaast zoeken wij iemand die breed inzetbaar wil zijn voor de toekomst.

Verder herken je jezelf in de volgende punten:

  • Jij bent iemand die graag leert en ontdekt.
  • Je hebt een helikopterview, gestructureerd en bent creatief.
  • Je neemt graag verantwoordelijkheid.
  • Je kan je verplaatsen in de belevingswereld van de cliënten en daarop aansluiten en de juiste ondersteuning aanbieden.
  • Je betrekt graag het netwerk van de cliënten bij het maken van plannen.
  • Je bent goed in het omgaan met weerstand en staat stevig in je schoenen.

Over ons

Bij Esdégé-Reigersdaal geven we elkaar de ruimte om zelf beslissingen te nemen, zo werken we aan een waardevol bestaan voor, volgens en met onze cliënten. Jij hebt de regie over je eigen werk. Je hebt de tijd en ruimte om een sterke relatie met je cliënten op te bouwen, zodat je hen zo goed mogelijk kunt ondersteunen. Medemensen onder elkaar.

Solliciteren

Is deze functie iets voor jou? Dan horen we graag van je! Wij zijn benieuwd wie je bent en wat je kunt. Klik op ‘Solliciteer’ en laat je gegevens achter. Je ontvangt via e-mail een bevestiging dat je sollicitatie goed is ontvangen. We sluiten deze vacature zodra we de geschikte kandidaat gevonden hebben.

Interne kandidaten hebben, als zij geschikt zijn voor de vacature, voorrang op externe kandidaten.

Bekijk hier ons overzicht van het sollicitatieproces.



Vragen?

Wil je meer weten over deze vacatureNeem gerust contact op met de clustermanager Sharon van Vuure via sharon.vanvuure@esdege-reigersdaal.nl of op telefoonnummer 0623424933. Sharon heeft vakantie tot 23 september, maar beantwoord na haar vakantie jouw vragen graag!

We kijken uit naar je reactie!

Wil je een verschil maken voor mensen met een beperking?

Solliciteren naar deze vacature? Vertel waarom jij geïnteresseerd bent in deze vacature en waarom jij geschikt zou zijn hiervoor. Vergeet niet je CV ook mee te sturen.

Ervaringsverhalen