Begeleider, Waterkant West

Organisatie:
Esdégé-Reigersdaal
Locatie:
Heerhugowaard
Opleidingsniveau
MBO
Uren per week
17-24 uur

Onze cliënten zijn mensen zoals jij en ik. Mensen met talenten en beperkingen. Wil jij hen ondersteunen bij het opbouwen van een bestaan dat zij prettig vinden? Kom bij Esdégé-Reigersdaal werken als begeleider.

Wat ga je doen?

Als begeleider bied je praktische en individuele ondersteuning aan cliënten. Je bent verantwoordelijk voor het uitvoeren van de ondersteuning zoals afgesproken in het ondersteuningsplan. Je zorgt voor een goede rapportage en overdracht. Je staat naast de cliënten en vertaalt hun individuele wensen in een realistisch ondersteuningsaanbod. 

Je levert een actieve en enthousiaste bijdrage aan het uitvoeren van de ondersteuningsvragen van de cliënten. Daarnaast ondersteun je de cliënten bij hun dagelijkse activiteiten in hun eigen woning en soms ook daarbuiten. De wensen van de cliënten staan bij ons altijd centraal.

Je werkt in een team van (cliënt)begeleiders met hart voor de zorg. Samen bieden jullie de bewoners rust, structuur en alle nodige aandacht. De basis voor een fijne toekomst.

Waar ga je werken?

Op onze locatie Waterkant in Heerhugowaard wordt ondersteuning geboden aan 16 ouder wordende cliënten. In een huiselijke sfeer ondersteunen wij hen bij verschillende, soms intensieve, zorgvragen.

De cliënten hebben te maken met een achteruitgangsproces dat soms komt door een dementie proces. Door deze ondersteuningsvraag is het werk fysiek belastend. Uiteraard werken wij met goede tilapparatuur zodat je je werk op een ergonomische manier kunt doen. Gedragsproblematiek komt voor maar er is geen sprake van agressie. De cliënten worden ondersteund door “team oost” en “team west” en beide teams ondersteunen 8 cliënten.



Beide teams werken veel met elkaar samen. Wij sluiten aan bij de cliënt en waar nodig helpen wij bij (of het overnemen van) de dagelijkse verzorging. Het ene moment help je een cliënt bij de persoonlijke verzorging en het andere moment maak je samen muziek of heb je een fijn gesprek met elkaar. De locatie is goed bereikbaar met de auto en fiets, kijkt uit op water en groen en ligt op tien minuten loopafstand van de winkels in de wijk “Stad van de Zon”.

Wij stimuleren de zelfredzaamheid in een voor de cliënt betrouwbare omgeving. Wij zorgen voor veiligheid, dat de cliënten zich goed voelen en zichzelf mogen zijn.

Wat bieden we jou?

Een diverse werkplek, zowel in cliënten als collega’s, in een fijn team. In dit kleine en groeiende team hebben wij allemaal onze eigen kwaliteiten. Wij staan garant voor goede en kwalitatieve zorg voor de cliënten en krijgen daarnaast volop de mogelijkheid om ons te ontwikkelen. Wij werken zowel met collega’s die net van school komen tot mensen die al wat langer meedraaien. Respect en waardering voor elkaar staan bij ons hoog in het vaandel.

Daarnaast bieden we jou:

  • Een jaarcontract voor 20 uur per week met de intentie om na een jaar bij goed functioneren over te gaan tot een contract voor onbepaalde tijd.
  • De werkzaamheden vinden plaats tussen 7.00 uur en 22.30 uur in wisselende diensten op alle dagen van de week. Bij ons draai je dus geen nacht- of slaapdiensten.
  • Een bruto maandsalaris, afhankelijk van je ervaring, tussen minimaal € 2.393,- en maximaal € 3.360,- per maand (FWG 35) bij een fulltime dienstverband (36 uur) conform cao Gehandicaptenzorg.
  • Een eindejaarsuitkering (8,83%), vakantiegeld (8%) en natuurlijk vakantiedagen.
  • De unieke kans om steeds nieuwe uitdagingen op te zoeken. In deze functie en wie weet ook in een volgende. Bijvoorbeeld door met een andere doelgroep te werken.

Meer weten? Hier vind je een overzicht van alle arbeidsvoorwaarden.

Wat breng je mee?

Je hebt ervaring heeft met zorgintensieve cliënten, met name op het gebied van ouderen, dementie en EMB-cliënten. Het is daarom belangrijk dat je een zorgachtergrond hebt en/of ervaring in de zorgverlening en deze fysieke belasting aan kunt. Bij voorkeur ben je verpleegkundige maar je mag ook een achtergrond als verzorgende IG hebben.

Daarnaast zoeken wij iemand die:

  • Dit werk in de eerste plaats doet voor je cliënten. Je medemensen.
  • Op basis van opleiding en ervaring functioneer je op mbo+ niveau.
  • Je neemt graag verantwoordelijkheid. Omdat je de vrijheid krijgt om je cliënten de juiste ondersteuning te bieden, is het belangrijk dat je daar zelf invulling aan geeft.
  • Je betrekt graag het netwerk van de cliënten bij het maken van plannen. Daarbij komt je inlevingsvermogen goed van pas.
  • Belangrijk is dat je enthousiast bent en zowel zelfstandig als in teamverband kunt werken
  • Daarnaast ben je ook communicatief vaardig, zowel verbaal als non-verbaal.

Over ons

Bij Esdégé-Reigersdaal zien we elkaar in de eerste plaats als medemensen. Medemensen die hun eigen beslissingen nemen. Daarom hebben onze cliënten de regie over hun leven en de ondersteuning die zij willen krijgen. Onze collega’s hebben de regie over hun werk en hoe zij die ondersteuning het beste kunnen bieden. Zo werken we aan een goed leven voor en mét elkaar.

Solliciteren

Is deze functie iets voor jou? Dan horen we graag van je! Wij zijn benieuwd wie je bent en wat je kunt. Klik op ‘Solliciteer’ en laat je gegevens achter. Je ontvangt via e-mail een bevestiging dat je sollicitatie goed is ontvangen (deze kan ook in je spam folder komen). We sluiten deze vacature zodra we de geschikte kandidaat gevonden hebben.

Wil je eerst een kijkje nemen voordat je gaat solliciteren? Dat kan ook. Wij ontvangen je graag voor een oriënterend gesprek, een rondleiding of een meeloopdienst.

Interne kandidaten hebben, als zij geschikt zijn voor de vacature, voorrang op externe kandidaten.

Bekijk hier ons overzicht van het sollicitatieproces.

Vragen?

Wil je meer weten over deze vacature? Neem gerust contact op met Miranda van Woesik, clustermanager via telefoonnummer 072-5752485 of 06-13279984. Wil je meer lezen over de locatie? Bekijk dan de website: https://www.esdege-reigersdaal.nl/locatie/waterkant-west/

Wil je eerst een kijkje nemen voordat je gaat solliciteren? Dat kan ook. Wij ontvangen je graag voor een oriënterend gesprek, een rondleiding of een meeloopdienst.

Wil je een verschil maken voor mensen met een beperking?

Solliciteren naar deze vacature? Vertel waarom jij geïnteresseerd bent in deze vacature en waarom jij geschikt zou zijn hiervoor. Vergeet niet je CV ook mee te sturen.

Ervaringsverhalen