(Assistent) Begeleider Smaragd - Isengardplein 14 - 16

Organisatie:
Amerpoort
Locatie:
Baarn
Opleidingsniveau
MBO NIVEAU 3
Uren per week
24 - 36 uur per week

Solliciteren kan tot en met

Heb jij als Begeleider de nodige ervaring in de verstandelijk gehandicaptenzorg en ben je klaar voor een mooie uitdaging? Óf ben jij die Assistent Begeleider die ontzettend gedreven is, graag wil leren en al enige ervaring meeneemt? Solliciteer dan op deze functie!

Jouw plek bij Amerpoort
Isengardplein 14 en 16 is een geschakelde woning voor cliënten met een ernstig verstandelijke beperking en een speciale zorg- en/of begeleidingsvraag. Isengardplein 14 en 16 is te vinden op locatie Nieuwenoord in Baarn.

Op de locatie wordt integraal samen gewerkt met de Klussengroep. De Klussengroep is een dagbestedingslocatie in Baarn. Op de dagbesteding worden verschillende activiteiten gedaan zoals tuinonderhoud en houtbewerking. Als medewerker van Smaragd ga je mee naar de klussengroep en medewerkers van de Klussengroep helpen mee in de ochtend met het opstarten van de cliënten.

Je komt te werken in een stabiel team, dat er voor zorgt dat er een huiselijke sfeer hangt op de locatie. Elk jaar gaan ze met de cliënten op bewonersvakantie. Daarnaast gaan ze dagjes uit bijvoorbeeld naar de dierentuin en gaan ze regelmatig lekker wandelen en/of fietsen.

Je werkt samen met collega’s in een taakvolwassen team. Alles draait hierbij om samenwerken. Als lid van het team heb jij een grote verantwoordelijkheid, maar ook ruimte voor creativiteit, om samen na te denken hoe je de taken verdeelt en uitvoert.

De begeleiding is rustig, activerend en competentiegericht. Begeleiders en cliënten werken aan het behouden en - waar mogelijk - uitbreiden van vaardigheden en het vinden van een goede balans tussen werk en vrije tijd.

Wat ga je doen?
Het bieden van veiligheid is één van de belangrijkste taken van jou als begeleider. Vanuit deze veiligheid zijn de 9 cliënten met een ernstige verstandelijke beperking in staat zichzelf, met jouw ondersteuning, verder te ontwikkelen. In deze functie kun je je passie voor de zorg combineren met een hoge mate van betrokkenheid naar verwanten en je uiterst professionele houding.

Als begeleider maak je gebruik van verschillende begeleidingsstijlen en kun je ook makkelijk wisselen van begeleidingsstijl. De cliënten hebben allemaal een erg specifieke hulpvraag en belangrijk is om hierop af te kunnen stemmen. Je krijgt te maken met agressief gedrag dus het is belangrijk dat je tegen een stootje kan, dat je beschikt over relativeringsvermogen en doorzettingsvermogen om je band met de cliënt te optimaliseren. Training en scholing in zowel weerbaarheidstechnieken als methoden om gedrag te lezen en sturen zijn een verplicht onderdeel van het begeleiderschap.

  • Je verzorgt en activeert de cliënten.
  • Je werkt vanuit het persoonlijk plan en de daaruit voorkomende afspraken en doelen.
  • Je werkt samen met de coördinerend begeleider aan deze persoonlijk plannen.
  • Verschillende taken zijn op de woning onderverdeeld. Jij wordt ook verantwoordelijk voor een taak (denk aan roosteren of de financiën of mentorschap).
  • Je observeer het gedrag van de bewoners, bespreekt veranderingen met je collega's en je denkt mee over oplossingen en alternatieven.


Wat krijg je ervoor terug?

  • Een bruto maandsalaris van min. € 2617,00 en max. € 3535,00 (FWG 40) bij een 36-urige werkweek volgens de CAO Gehandicaptenzorg.
  • Veel opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden.
  • Een jaarcontract van 24-36 uur per week, met uitzicht op een vast contract.
  • Gunstige secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,33%.
  • Amerpoort stimuleert dat medewerkers Sterk in hun Werk staan, o.a. door het aanbieden van een Meerkeuzesysteem Arbeidsvoorwaarden (MKA) en een gratis cultuurlidmaatschap van CultuurWerkt.


Wat breng je mee?

  • Je hebt werkervaring in het begeleiden van cliënten met moeilijk verstaanbaar gedrag.
  • Je hebt een relevante afgeronde mbo-opleiding (op minimaal niveau 3).
  • Je kunt zelfstandig werken.
  • Je kunt ingrijpen en adequaat handelen bij conflictsituaties.
  • Je kunt tijdig signaleren en (dreigende) escalatie voorkomen.
  • Je staat stevig in je schoenen, bent stabiel en weet waar je eigen grenzen liggen.
  • Je vindt het geen probleem om te werken in een onregelmatig dienstenpatroon (op deze locatie worden géén nachtdiensten gedraaid, hiervoor wordt een speciale nachtdienst ingezet).


Nog vragen of direct solliciteren?
Voor vragen over deze functie of de sollicitatieprocedure kun je contact op nemen met de Recruiter voor deze rol Laura Scherpenzeel, l.scherpenzeel@amerpoort.nl

Reageren op deze vacature kan tot en met de sluitingsdatum. De eerste gesprekken kunnen gedurende de looptijd plaatsvinden.

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Wil je een verschil maken voor mensen met een beperking?

Solliciteren naar deze vacature? Vertel waarom jij geïnteresseerd bent in deze vacature en waarom jij geschikt zou zijn hiervoor. Vergeet niet je CV ook mee te sturen.

Solliciteren kan tot en met

Ervaringsverhalen