Persoonlijk begeleider / Begeleider

Organisatie:
Koninklijke Kentalis
Locatie:
Amsterdam
Opleidingsniveau
MBO NIVEAU 3
Uren per week
20 - 36

Solliciteren kan tot en met

20 tot 36 uur, parttime of fulltime  

Wil jij het verschil maken voor volwassenen die doof/slechthorend zijn met een verstandelijke beperking en autisme? Kom werken als (persoonlijk) begeleider bij Kentalis in Amsterdam en zet  jouw passie en vaardigheden in voor persoonlijke begeleiding.    

Met wie werk je?  
Op woning F werk je met zes volwassen en ouder wordende bewoners met een auditieve beperking. Daarnaast hebben zij een verstandelijke beperking en autisme. Ieder heeft hun eigen unieke benadering en zorg nodig, waarbij structuur, duidelijkheid en veiligheid centraal staan. Belevingsgerichte activiteiten zoals een cake bakken of andere huishoudelijke klusjes helpen en stimuleren de bewoners om nieuwe ervaringen op te doen. De communicatie varieert van non-verbale signalen tot foto’s, pictogrammen en ondersteunende gebarentaal. Bij de bewoners bied je 1-op-1 begeleiding volgens een zorgvuldig programma, waarbij je goed moet observeren en klein moet kijken. Werk je graag met een gevarieerde groep waar persoonlijke aandacht voorop staat? Dan is deze groep perfect voor jou! 

Waar werk je?   
Kentalis Weerklank bestaat uit 6 woongroepen bestaande uit circa 36 bewoners met een communicatief meervoudige beperking. Samen met 80 collega’s werk je op de kleinschalige en moderne woon- en behandellocatie, waar intramurale zorg, dagbehandeling en logeeropvang geboden wordt. Dat alles in één pand, waardoor iedereen elkaar kent en er een gezellige sfeer heerst. De locatie is goed bereikbaar met de auto en openbaar vervoer.  Wil je meer weten over de organisatie Kentalis of over hoe het is om te werken bij Kentalis? Lees dan meer op onze website.     

Wat doe je als (persoonlijk) begeleider?    
Als (persoonlijk) begeleider speel je een cruciale rol in de zorg aan de bewoners, waarbij een veilige en voorspelbare omgeving centraal staat. Je ondersteunt hen in hun dagelijkse routines en zorgbehoeften, waarbij de nadruk ligt op herkenning, plezier beleven en ontspannen. Verder:   

  • Begeleiding op maat bieden: Je voert het individuele behandelplan uit, waarin afspraken staan over de specifieke communicatie, behandeling en zorg en past je begeleiding aan op de behoeften van de bewoner, zoals bij een voorspelbare dagindeling en het vermijden van prikkels die kunnen leiden tot onrust of agressie; 
  • Dagelijkse zorg en activiteiten organiseren: Je ondersteunt bij ADL-activiteiten en onderneemt samen met bewoners belevingsactiviteiten, zowel binnen als buiten en huishoudelijke klusjes; 
  • Communicatie afstemmen: Je gebruikt verschillende communicatiemethoden, zoals gebaren en pictogrammen, om effectief contact te maken met bewoners; 
  • Zorgcoördinatie (voor persoonlijk begeleiders): Je bent verantwoordelijk voor het opstellen, uitvoeren en evalueren van het individuele handelingsplan van de bewoners. Dit ontwikkel je in samenwerking met de behandelcoördinator. Je fungeert als eerste aanspreekpunt voor de bewoner en zijn of haar netwerk, en stuurt de dagelijkse zorg en begeleiding aan. Hierbij werk je nauw samen met collega’s en het netwerk van de bewoners om hun doelen te bereiken. 

Het verschil tussen deze rollen zit vooral in de mate van verantwoordelijkheid en de focus van de taken. De keuze tussen begeleider of persoonlijk begeleider hangt af van je ervaring, opleiding en de mate van verantwoordelijkheid die je wilt dragen in je werk.  

Wij bieden jou:  
In ons inwerktraject krijg je uitgebreide kennis over onze doelgroep en leer je de beste manier om hen te ondersteunen. Je duikt in de wereld van communicatieve beperkingen, ervaart zelf hoe het is om met deze uitdagingen om te gaan, en neemt deel aan teamvergaderingen gericht op praktische werkondersteuning. Daarnaast volg je cursussen in gebaren, communicatie en het omgaan met moeilijk verstaanbaar gedrag. Geen zorgen als je nog geen gebarentaal kent – een communicatiedeskundige staat voor je klaar om je op de werkvloer te begeleiden en te coachen. En verder: 

  • Meteen een dienstverband voor onbepaalde tijd bij goed functioneren en constante bedrijfsomstandigheden;  
  • Een bruto maandsalaris bij een volledige werkweek van 36 uur:  
                       Als begeleider:                         €2.727,- tot €3.678,- (FWG 40)
                       Als persoonlijk begeleider:€2.877,- tot €4.017,- (FWG 45)
  • Alle arbeidsvoorwaarden vallen onder de cao Gehandicaptenzorg;  
  • Een dienstverband tussen de 20 en 36 uur per week (uren zijn bespreekbaar); 
  • 144 uur vakantieverlof en 57 uur balansuren (naar rato);  
  • Extra’s: Reiskostenvergoeding van €0,16 per kilometer voor woon- werkverkeer, eindejaarsuitkering in december van 8,33% en vakantiegeld in mei van 8%, pensioenopbouw bij PFZW en onregelmatigheidstoeslag;  
  • Preboarding app om Kentalis alvast te leren kennen;  
  • Ontwikkelingsmogelijkheden met toegang tot meer dan 100 online trainingen via GoodHabitz;  
  • Een arbeidsvoorwaardenpakket dat je zelf kunt samenstellen. Kies je voor een sportabonnement, een fiets of uitruilen van je reiskosten?    

Dit ben jij: 
Jij bent een aanpakker die gericht is op het verbeteren van het orthocommunicatief klimaat binnen de groep, zoals het ontwikkelen van nieuwe activiteiten of het uitbreiden van buitenactiviteiten. Ook word jij er enthousiast van om de Nederlandse Gebarentaal te leren. Daarnaast heb je: 

  • Als begeleider heb jij een mbo niveau 3 diploma in de pocket en als persoonlijk begeleider een mbo niveau 4 of HBO richting zorg en welzijn;  
  • Je hebt geen problemen met onregelmatige werktijden, of het nu gaat om vroege ochtenddiensten, late avonden, weekendshifts of feestdagen. Onze werktijden zijn van 7:00 tot 16:00 in de ochtend en tussen 14:00 en 22:30 in de avond. Je kunt je voorkeuren aangeven en we passen het rooster hier zoveel mogelijk op aan, zodat je bijvoorbeeld je vaste sportavond kunt behouden; 
  • Jij creëert een rustige omgeving wat gericht is op overzicht, duidelijkheid en eenduidigheid zodat bewoners herkenning kunnen halen uit situaties. Waar nodig kun jij handelen in acute situaties bij onrust of moeilijk verstaanbaar gedrag.  

Interesse? Kom in contact!    
Ben je enthousiast geworden om als persoonlijk begeleider / begeleider in Amsterdam aan de slag te gaan bij Koninklijke Kentalis? Solliciteer dan nu of uiterlijk op 15-11-2024 en we nemen binnen enkele werkdagen contact met je op! Heb je eerst nog vragen? Natuurlijk beantwoorden we deze graag. Bel of whatsapp met Corine Koot, Teamleider, via 06 20 48 14 18. Deze functie is niet bedoeld voor zzp'ers. Ben jij wel een zzp'er en kom je graag in loondienst, neem dan ook contact op! Gesprekken vinden doorlopend plaats.   

Procedure na sollicitatie 
De procedure na een positieve briefselectie bestaat uit een aantal stappen; een kennismaking met één van de teamleiders, meeloopmoment op de woongroep en een arbeidsvoorwaardelijk gesprek. 
Wij vragen altijd om een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG). Dit is een vast onderdeel van de procedure. Er kan om referenties worden gevraagd.  

Bericht voor recruiters en headhunters: wij begrijpen dat je voor deze vacature kandidaten wilt zoeken, maar wij houden de werving & selectie in eigen hand. 

Wil je een verschil maken voor mensen met een beperking?

Solliciteren naar deze vacature? Vertel waarom jij geïnteresseerd bent in deze vacature en waarom jij geschikt zou zijn hiervoor. Vergeet niet je CV ook mee te sturen.

Solliciteren kan tot en met

Ervaringsverhalen