Diëtist bij expertisecentrum voor epilepsie (tijdelijke functie, 21 uur)

Organisatie:
Stichting Kempenhaeghe
Locatie:
Soest
Opleidingsniveau
HBO
Uren per week
21 uur per week

Solliciteren kan tot en met

Epilepsiezorg begint bij de juiste voeding: stap tijdelijk in jouw rol als diëtist!

Hoe ziet jouw werkdag eruit
Als diëtist bij Kempenhaeghe lever je zorg aan zowel de bewoners van het Centrum Epilepsie Woonzorg (CEW) als de patiënten van het Academisch Centrum voor Epileptologie (ACE).

Binnen CEW bied je dieetadvisering aan bewoners met een verstandelijke beperking en epilepsie. Samen met collega’s zoals logopedisten en ergotherapeuten maak je deel uit van het eet- en drinkteam, waar je verantwoordelijk bent voor het opstellen van dieetbehandelplannen en het geven van individuele voedingsadviezen.

In het ACE werk je intensief aan ketogene dieettherapie, een effectieve behandelmethode voor epilepsie. Jij speelt een belangrijke rol in het opstarten en begeleiden van dit dieet, dat een aanzienlijke impact kan hebben op de levenskwaliteit van patiënten, en in sommige gevallen zelfs kan leiden tot aanvalsvrijheid. Je werkt samen met een multidisciplinair team, waaronder neurologen en verpleegkundig specialisten, en geeft daarnaast voedingsadvies aan zowel kinderen als volwassenen in het klinisch opnamecentrum.

Over de afdeling
De afdeling Diëtetiek maakt onderdeel uit van de paramedische dienst, van waaruit je voor verschillende centra van Kempenhaeghe werkt. Meestal werk je in Sterksel maar soms ook in Heeze.

Wist je dit?
Kempenhaeghe biedt al 25 jaar ketogeen dieettherapie aan en behoort tot de vijf academische centra en twee expertisecentra in Nederland die deze therapie aanbieden. We behandelen kinderen uit Zuid-Nederland en volwassenen uit het hele land.

Wat bieden wij jou

  • Een tijdelijk dienstverband van een half jaar in verband met zwangerschapsverlof, voor 21 uur per week, startend in januari.
  • Salaris conform Cao Ziekenhuizen, FWG 50, maximaal € 4.540 bruto per maand (bij een fulltime aanstelling).
  • Eindejaarsuitkering en vakantietoeslag, beide structureel 8,33%.
  • Een uitgebreid meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden, zoals een mobiele telefoon, extra verlofdagen of een sportschoolabonnement.
  • De mogelijkheid om deels vanuit huis te werken.


Wat breng jij mee

  • Een afgeronde hbo-opleiding Voeding en Diëtetiek.
  • Kennis van het ketogeen dieet is een pre, maar geen vereiste. Affiniteit of ervaring met epilepsie en/of mensen met een verstandelijke beperking is gewenst.
  • Je hebt het vermogen om patiënten en bewoners te motiveren en te begeleiden.
  • Je werkt graag multidisciplinair en hecht waarde aan kennisdeling en -ontwikkeling om samen met je collega's de diëtetiek binnen Kempenhaeghe verder te professionaliseren.


Contactinformatie
Voor meer informatie over de functie neem je contact op met Katja van de Put, Manager PMD & DMW, via 06 8352 1971

Wil je een verschil maken voor mensen met een beperking?

Solliciteren naar deze vacature? Vertel waarom jij geïnteresseerd bent in deze vacature en waarom jij geschikt zou zijn hiervoor. Vergeet niet je CV ook mee te sturen.

Solliciteren kan tot en met

Ervaringsverhalen