Begeleider voor de Locatie Elspeterweg in Nunspeet

Locatie:
Nunspeet
Opleidingsniveau
MBO NIVEAU 4
Uren per week
20 - 25 uren

Solliciteren kan tot en met

Voor de locatie Elspeterweg in Nunspeet zijn wij op zoek naar twee nieuwe collega's.

Ga jij de uitdaging aan om als begeleider onze bewoners te ondersteunen om op eigen benen te staan? Ben jij een verbindende factor zowel binnenshuis als buitenshuis? Wij bieden je een dynamische baan waar geen dag hetzelfde is!

Jouw werkplek
Het appartementencomplex aan de Elspeterweg is gevestigd op een rustige plek in Nunspeet. Op de Elspeterweg wonen mensen in een eigen appartement. Zij variëren in leeftijd. De bewoners hebben een lichte verstandelijke beperking en/of psychiatrische kwetsbaarheden. Sommigen zullen hier langdurig wonen anderen zullen hier ontdekken in welke mate zij zelfstandig kunnen wonen om daarna weer door te stromen. Je werkt hier binnen een super leuk team en bijzonder aan deze plek is dat je vaak samenwerkt en elkaar goed kunt helpen en leren kennen.

Community
Jij gaat helpen om de community tot bloei te laten komen. Met je collega’s ga je op zoek naar verbinding tussen bewoners, hun familie en ieder ander die betrokken wil zijn. Je helpt zo de bewoners te groeien in hun (sociale) zelfstandigheid en in het participeren in de maatschappij.

Samen met professionals
Philadelphia organiseert met hulp van andere zorgaanbieders de begeleiding en expertise. Op de woonlocatie werken dus ook collega’s van de GGZ-organisaties. Digicontact (online begeleiding door een ander team) speelt een belangrijke rol in de ondersteuning van de bewoners. Bewoners kunnen hier dag en nacht beroep op doen.

Samen met alle betrokkenen
Als locatieteam onderhoud je warm contact met de bewoners en met hun netwerk. Naast coaching bied je ook directe zorg en begeleiding wanneer dat nodig is. Bij Philadelphia krijg je als team de ruimte om zelf organiserend te werken. Je wordt in je kracht gezet om dit individueel en zo goed mogelijk te doen.

Jouw uitdaging
Elke werkdag is anders en heeft zijn eigen dynamiek en mooie momenten.

  • Je ondersteunt de bewoners bij het maken van hun eigen keuzes.
  • Je leeft de visie uit en je maakt ontwikkelingen en vraagstukken bespreekbaar.
  • Je ondersteunt de bewoners bij het op eigen benen staan, zoals bij het huishouden, persoonlijke verzorging, omgang met familie en vrienden.
  • Je zorgt voor warmte, gezelligheid en een goede sfeer in huis.
  • Je hebt een coachende basishouding waarbij je ook spiegelt en confronteert wanneer dat nodig is.

Over jou
Je bent iemand die vriendelijk, betrouwbaar, verbindend, doortastend en enthousiast is. Je staat stevig in je schoenen. Je brengt rust en stabiliteit aan bewoners. Bij jou staat de ontwikkeling en het geluk van de bewoner altijd voorop en ben je betrokken bij het proces. Je bent een collega die een gezellige en veilige sfeer creëert voor bewoners en collega’s. Je kunt er van genieten wanneer een bewoner blij is omdat hij/zij nieuwe vaardigheden heeft geoefend zonder jouw (directe) hulp. Daarbij neem je humor en relativeringsvermogen mee.
Je hebt:

  • Minimaal een afgeronde mbo niveau 3 opleiding op het gebied van Zorg en Welzijn;
  • Bij voorkeur ervaring met het werken met mensen met een licht verstandelijke beperking; e/of psychiatrische kwetsbaarheden
  • Affiniteit met zelforganisatie en regelarme zorg.
  • Je staat achter de visie gericht op (zoveel als mogelijk) een gewoon leven en op zorgzaam samenleven.

Je werkt in onregelmatige diensten en ziet in elke dag-, avond,- weekend,- en (wanneer zeer incidenteel nodig) slaapdienst een kans om er te zijn en iets te betekenen voor de bewoner.

Dit krijg je van ons
Bij Philadelphia haal jij het beste uit jezelf, voor de ander. Om dit te kunnen doen moet je zelf ook goed in je vel zitten. Want dit werk vraagt veel van je. En kun je alleen maar goed doen, als je zelf ook lekker in je vel zit.
Wij bieden jou:

  • Allerlei trainingen om bij te blijven en fris te blijven in je vak;
  • Faciliteiten om 'goed in je vel' te zitten. Van timemanagement tot coaching, nét wat je nodig hebt;
  • De ruimte om samen met je team zelforganiserend te werken; samen te bepalen hoe je het werk binnen het team organiseert;
  • Voor de “begeleider” functie een brutosalaris volgens de CAO Gehandicaptenzorg schaal FWG 35;

Bij Philadelphia ondersteunen we als het nodig is en durven we los te laten als het kan. Met liefde, lef en meesterschap en een eigen leven voor de bewoners als ambitie. Bij Philadelphia werken betekent van de gebaande paden af durven wijken om zo de mogelijkheden van de mensen die we ondersteunen écht centraal te zetten. Spreekt deze werkwijze je aan? Kom bij ons werken!
Wanneer je telefonisch contact zoekt helpt het wanneer je eerst een WhatsApp berichtje stuurt zodat we een tijdstip kunnen afspreken om te bellen.

Echt iets voor jou?
Vertel ons waarom jij denkt dat deze rol jou past. Doe dit liefst vóór 21 oktober 2024
Heb je nog vragen? Stuur dan een WhatsApp-berichtje of bel naar het nummer :06 - 50 17 24 35 (locatie).
Wij zijn bereikbaar vanaf : 09:00-12:00 / 15:30-21:00 uur

Wil je een verschil maken voor mensen met een beperking?

Solliciteren naar deze vacature? Vertel waarom jij geïnteresseerd bent in deze vacature en waarom jij geschikt zou zijn hiervoor. Vergeet niet je CV ook mee te sturen.

Solliciteren kan tot en met

Ervaringsverhalen