begeleider Frans Halsstraat

Organisatie:
Frion
Uren per week
24-36

Solliciteren kan tot en met

Omgeving

Op de woonlocatie Frans Halsstraat wonen 20 (jong)volwassen cliënten met een licht verstandelijke beperking (LVB). Alle cliënten hebben een eigen appartement of studio. Wij bieden 24-uurs zorg. Overdag is begeleiding beschikbaar voor de aanwezige cliënten en ’s nachts is er een slaapdienst aanwezig. De cliënten krijgen ondersteuning en zorg op maat. De ondersteuning en zorg richten zich op alle facetten van het leven zoals ADL, psychisch en lichamelijk welbevinden, deelname aan de samenleving en sociale omgang. Het doel is om de zelfredzaamheid van de cliënt zoveel mogelijk te behouden en te ontwikkelen. Naast de verstandelijke beperking kan er sprake zijn van bijkomende psychiatrische problematiek, zoals een stoornis binnen het autistisch spectrum of hechtingsproblematiek.

De meeste cliënten werken door de weeks bij de sociale werkvoorziening of gaan naar dagbesteding. Cliënten hebben de mogelijkheid om aan te sluiten bij de koffiemomenten in de ontmoetingsruimte en er wordt gezamenlijk gegeten met de cliënten die dit willen. Er wordt gekookt met en door cliënten. De rest van de week bieden wij maaltijden van zorgboodschap aan. Elke cliënt heeft zelf de keuze om te eten in zijn of haar eigen appartement of in de ontmoetingsruimte. In de weekenden worden er extra activiteiten georganiseerd.

Je komt in een dynamisch team terecht. Met elkaar proberen we het beste uit de cliënten te halen maar ook uit ons zelf. Bij de Frans Hals draaien we binnen het jaarrooster onregelmatige diensten, waarbij 8-uurs diensten het uitgangspunt zijn.

Jouw rol

Cliënten voeren regie over hun eigen leven voor zover ze dit aankunnen. Jij stelt de juiste vragen zodat de cliënt zijn eigen oplossing vindt om zo zelfstandig mogelijk te leven. Je hebt daarbij oog voor wat de cliënt aankan. Dit betekent dat jij, als dat nodig is, schakelt naar samendoen of overnemen. Dit doen wij vanuit de methodiek Oplossingsgericht werken.

Als begeleider communiceer jij met de cliënt vanuit gelijkwaardigheid. Je doet dit duidelijk en effectief, met oog voor het eigen standpunt en dat van de ander. Hierin leg je het accent op de gewenste situatie en met een focus op de toekomst.

Je bent flexibel, waardoor je gemakkelijk kunt aanpassen aan de stijl die de cliënt of zijn omgeving nodig heeft. Je bent in staat je eigen doelen (tijdelijk) opzij te zetten en met de cliënt doelen te formuleren die aansluiten bij zijn motivatie. Je werkt samen met andere professionals en het netwerk van de cliënt.

Wat vragen wij

• Je hebt minimaal niveau 4 werk- en denkniveau. Bij voorkeur heb jij ervaring binnen de gehandicaptenzorg. Je bent zo nodig bereid (praktijk) scholingen te volgen;
• Je staat stevig in je schoenen en in een onverwachte situatie ben jij de stabiele factor;
• Jij kunt feedback geven/ ontvangen en reflecteert op eigen handelen;
• Jij kunt activeren en motiveren en stemt je handelen af op de cliënt, waarbij je gebruik maakt van humor.

Wat bieden wij

- Een vast contract van minimaal .. uur per week, waarbij jij naast het werken op jouw vaste locatie ook flexibel kunt werken. Zo doe jij ook ervaring op bij andere locaties binnen Frion;
- Een jaarrooster waarbij we streven naar 8-uursdiensten;
- Een bruto maandsalaris tussen €2.672,- en €3.606,- (o.b.v. 36 uur) conform de CAO Gehandicaptenzorg FWG 40, met 8% vakantiegeld én 8,33% eindejaarsuitkering;
- Een reiskostenvergoeding conform de CAO Gehandicaptenzorg en een volledige vergoeding als je reist met het OV;
- Een werkomgeving waarin we oog hebben voor jouw duurzame inzetbaarheid. Bij Frion vinden we het belangrijk dat medewerkers plezier in het werk hebben en zich fit en vitaal voelen;
- Een goede pensioenregeling via het Pensioenfonds Zorg en Welzijn;
- Een uitgebreid aanbod aan leuke opleidings- en leermogelijkheden, waaronder inspirerende leercafés, methodiektrainingen en collegeavonden met bekende sprekers.

Zijn jij en Frion een match? Dan wil je natuurlijk goed van start in jouw nieuwe rol. Wij zorgen voor een goed inwerkprogramma en je krijgt een buddy. Afhankelijk van jouw ervaring en achtergrond kan een Talent Motivatie Analyse (TMA) ingezet worden om jouw start op de Frans Halsstraat zo goed mogelijk te ondersteunen.

Benieuwd wat Frion jou nog meer te bieden heeft? Neem contact met ons op om kennis te maken!

Wil je een verschil maken voor mensen met een beperking?

Solliciteren naar deze vacature? Vertel waarom jij geïnteresseerd bent in deze vacature en waarom jij geschikt zou zijn hiervoor. Vergeet niet je CV ook mee te sturen.

Solliciteren kan tot en met

Ervaringsverhalen