Coördinerend begeleider EVB Isengardplein 4

Organisatie:
Amerpoort
Locatie:
Baarn
Opleidingsniveau
MBO NIVEAU 4
Uren per week
24 - 36 uur per week

Solliciteren kan tot en met

Wil jij het verschil maken bij Isengardplein 4?
Isengardplein 4 is een dynamische werkplek waar een gemêleerde groep bewoners op jou wacht! Kun jij de nadruk leggen op begeleiding en verzorging? Ben jij klaar om deel uit te maken van ons team?

Jouw plek bij Amerpoort
Op Isengardplein 4 wonen 6 mensen met een ernstig verstandelijke beperking waarbij stoornissen in het autisme spectrum voorkomen.

Onze cliënten zijn op leeftijd maar dit wil zeker niet zeggen dat ze op dezelfde wijze oud worden. De diversiteit tussen bewoners is groot. Zo hebben we een aantal die nog erg actief en ondernemend zijn, maar ook bewoners die vooral meebeleven. De uitdaging zit er dan ook in om in de behoefte te voorzien van de verschillende individuen met ieder hun eigen zorg en begeleidingsvraag

Om ons team te versterken zoeken we een coördinerend begeleider die het ook belangrijk vindt om te kijken naar het individu en daar de zorg en begeleiding op aanpast. Je komt te werken in een uitgebalanceerd team waar we gebruik maken van elkaars kwaliteiten. Dat doen ze met humor, vanuit vertrouwen en betrokkenheid (zowel naar bewoners als collega’s), zijn flexibel en zelfstandig (ook alleen op de groep kom je tot je recht en kun je invulling geven aan je dienst). We willen ons graag ontwikkelen als team, maar zonder de eigenheid, die ons zo kenmerkt, te verliezen.

Wat ga je doen?
Jouw rol als Coördinerend Begeleider is tweeledig. Je bent allereerst verantwoordelijk voor de dagelijkse ondersteuning en begeleiding aan zes cliënten met een ernstige verstandelijke beperking die als gevolg van het ouder worden ook lichamelijke kwetsbaar zijn. De cliënten hebben een duidelijke zorgvraag met betrekking tot begeleiding en/of lichamelijke verzorging. Het uitgangspunt van de zorg is het behouden van vaardigheden waar mogelijk en zorg dragen voor een optimale kwaliteit van leven. Je stemt de zorg en begeleiding af op de behoefte van de individuele cliënt, waarbij je de balans bewaakt tussen inspanning en ontspanning voor de cliënt en rekening houdt met de manier waarop de cliënt prikkels verwerkt. Zo draag je zorg voor de cliënt als individu en als onderdeel van de groep.

In je tweede rol als Coördinerend Begeleider zorg je samen met je directe collega's voor het operationeel draaiende blijven van jullie locatie. Hierbij mag je rekenen op een taakvolwassen team. Jij zoekt hierbij actief naar samenwerking met de omgeving (van jou, het team en de cliënt). Je bent het eerste aanspreekpunt/vertegenwoordigt het team in de samenwerking met gedragsdeskundige en manager zorg. Je bent in staat om een goede samenwerking tussen verschillende disciplines tot stand te brengen Je bewaakt het cyclisch werken. Je motiveert en stimuleert je directe collega's in de uitvoering, voortgang en kwaliteit van de zorg. Je onderhoudt samen met het team de contacten met onder andere verwanten en vrijwilligers.
Je draagt zorg voor een prettig, veilig en transparant werk klimaat waar collega's optimaal in kunnen functioneren.

Wat krijg je ervoor terug?

  • Een bruto maandsalaris van min. € 2821,00 en max. € 3938,00 (FWG 45) bij een 36-urige werkweek volgens de CAO Gehandicaptenzorg.
  • Ruime opleiding- en ontwikkelmogelijkheden.
  • Direct een vast contract voor 24-36 uur per week.
  • De garantie dat je 8-uursdiensten werkt en daarnaast krijg je kantooruren om je werk goed te kunnen uitvoeren.
  • Gunstige secundaire arbeidsvoorwaarden, zo ontvang je naast de standaard 8% vakantiegeld een eindejaarsuitkering van 8,33%.
  • Amerpoort stimuleert dat medewerkers Sterk in hun Werk staan, o.a. door het aanbieden van een Meerkeuzesysteem Arbeidsvoorwaarden (MKA) en een gratis cultuurlidmaatschap van CultuurWerkt!


Wat breng je mee?
Je hebt een relevante afgeronde opleiding gericht op de zorg (op minimaal niveau 4), bijvoorbeeld MMZ of SPW en je bent bereid je te ontwikkelen. Daarnaast heb je een aantal jaren werkervaring als begeleider en weet je de zorgvraag te beantwoorden in zowel groepsverband als 1-op-1. Jouw communicatieve vaardigheden zijn goed: rapporteren kan je helder en concreet en (non)verbaal communiceren met bewoners en collega's gaat je eenvoudig af.
Snel schakelen en gebruik maken van de deskundigheid & ervaring in het team spreken jou aan. Je houdt je daarnaast bezig met ontwikkelingen in de (gehandicapten)zorg. Je bent in staat om de consequenties van organisatievraagstukken en beleid te doorzien en te vertalen naar de werkvloer.

Je bent netwerkgericht, waarbij je het als een uitdaging ziet om actief externe partijen, het netwerk en het cliëntsysteem bij beantwoording van cliëntvragen te betrekken. Daarnaast werk je graag onregelmatig, maar wil je geen nacht- of slaapdiensten werken. Je weet hoe belangrijk het is om continuïteit te bieden als begeleider. Daarom ben je bereid om je voor een langere periode aan ons te verbinden. Je staat proactief in je werk. Je bent alert in het signaleren van veranderingen, knelpunten en wrijvingen en bent is staat deze bespreekbaar te maken Je hebt kennis van en ervaring met teamprocessen of je bent bereid je hiervoor te scholen.

Er is sprake van een integraal team, dit is een verandering die is ingezet per juni 2024. Dit raakt zorg en daginvulling en moet mede leiden tot cliëntvolgend werken, efficiënte inzet van mensen en middelen binnen het cluster en betere werkomstandigheden (geen korte diensten) en daardoor aantrekkelijke werkplekken..

Nog vragen of direct solliciteren?
Voor vragen over deze functie kun je contact opnemen met Eileen Kempen, manager zorg, via 06-23312754.

Voor vragen rondom de sollicitatieprocedure kun je contact op nemen met de recruiter voor deze rol Marret Wolterbeek via 06-47529224.

Wat een leuke functie he? We verwachten deze dan ook zelf in te kunnen vullen en acquisitie is zonde van jouw en onze tijd. Hier wordt niet op gereageerd.

Wil je een verschil maken voor mensen met een beperking?

Solliciteren naar deze vacature? Vertel waarom jij geïnteresseerd bent in deze vacature en waarom jij geschikt zou zijn hiervoor. Vergeet niet je CV ook mee te sturen.

Solliciteren kan tot en met

Ervaringsverhalen