Gezinscoach

Organisatie:
Amerpoort
Locatie:
Utrecht
Opleidingsniveau
HBO
Uren per week
32 - 36 uur per week

Solliciteren kan tot en met

“Alles om te zorgen dat het kind veilig kan opgroeien en zich verder kan ontwikkelen”. Past dit bij jouw visie als gezinscoach? Top, lees dan snel verder!

Jouw plek bij Amerpoort
Je komt te werken op locatie Parkwijk. Dit is een woonvoorziening voor gezinnen waarvan de ouders een licht verstandelijke beperking hebben. Locatie Parkwijk bestaat uit 12 appartementen in zes woonhuizen. De zes benedenwoningen hebben een binnenplaats. Elk gezin heeft een appartement met eigen ingang, woonkamer, keuken, badkamer en 2 slaapkamers. Daarnaast omvat locatie Parkwijk een woning waarvan de bovenverdieping gebruikt wordt door de begeleiding. Op de benedenverdieping is de inloop en een keuken. De inloop wordt gebruikt als gesprekruimte en voor speelafspraken met ouders en hun kinderen.

Werken als gezinscoach betekent dat je iedere dag werkt vanuit het uitgangspunt: “alles om te zorgen dat het kind veilig kan opgroeien en zich verder kan ontwikkelen”. Als gezinscoach ga jij samen met begeleiders gezinnen ondersteunen bij de opvoeding van hun kinderen. Bij (een van) de ouders is sprake van een licht verstandelijke beperking. Zij krijgen ambulante hulpverlening van diverse instanties om te zorgen dat zij zo zelfstandig mogelijk kunnen wonen. Naast de verstandelijke beperking zien we dat er regelmatig sprake is van dubbele problematiek: psychische klachten, verslaving en huiselijk geweld. Daarnaast komt het voor dat er sprake is van financiële problemen, relationele problemen of ruzies met buren of anderen binnen het systeem.

Wat ga je doen?
Een samenwerkingsrelatie in deze functie is het allerbelangrijkste. Je gaat je tenslotte “bemoeien” met de opvoeding van andermans kinderen. Dat is een kwetsbaar onderwerp waar vertrouwen voor nodig is. Je leert de ouder(s) en kinderen kennen door ze regelmatig te bezoeken. Je komt gemiddeld 1 a 2 keer per week bij een gezin thuis. Daarnaast draai je een dag per week mee in het rooster. Dit kan (in overleg) een dagdienst of avonddienst zijn. Door zo oog te hebben voor praktische zaken werk je aan de samenwerkingsrelatie en creëer je rust binnen het gezin.

Je houdt je bezig met opvoedkundige vraagstukken. Daarnaast regel je diverse praktische zaken vanaf het kantoor in Parkwijk. Vanuit hier houd je onder andere regie op zaken die bij de kinderen horen: kinderopvang, scholen, contact met gemeentes en gezinsvoogden. Hierdoor werk je systeemgericht in plaats van gericht op een individu of enkel het gezin.

Wat krijg je ervoor terug?

  • Een bruto maandsalaris van min. € 3046,00 en max. € 4349,00 (FWG 50) bij een 36-urige werkweek volgens de CAO Gehandicaptenzorg.
  • Ruime opleiding- en ontwikkelmogelijkheden.
  • Een jaarcontract van 32 uur per week, met uitzicht op een vast contract.
  • Gunstige secundaire arbeidsvoorwaarden, zo ontvang je naast de standaard 8% vakantiegeld een eindejaarsuitkering van 8,33%.
  • Amerpoort stimuleert dat medewerkers Sterk in hun Werk staan, o.a. door het aanbieden van een Meerkeuzesysteem Arbeidsvoorwaarden (MKA) en een gratis cultuurlidmaatschap van CultuurWerkt!


Wat breng je mee?
Je krijgt te maken met kwetsbare, maar ook heftige casussen. We vinden het daarom belangrijk dat je beschikt over levenservaring en stevig in je schoenen staat. Inleven in de belevingswereld van een ander is in deze functie essentieel.

Theoretische kennis heb je opgedaan door het behalen van je hbo-opleiding, zoals Social Work of pedagogiek.
Je hebt een geldige SKJ-registratie.

Ondanks dat het een functie is met regelmatige werktijden, vragen we wel om je flexibel op te stellen. Het kan voorkomen dat je tijdens bedtijd in een gezin aanwezig bent of juist op het moment dat een kind naar school of opvang gaat.

Nog vragen of direct solliciteren?
Voor vragen over deze functie kun je contact opnemen met Rosa Stam - van der Linden via 06 16066522.

Voor vragen rondom de sollicitatieprocedure kun je contact op nemen met de recruiter voor deze rol Marret Wolterbeek via 06 47529224.

Reageren op deze vacature kan tot en met de sluitingsdatum. De eerste gesprekken kunnen gedurende de looptijd plaatsvinden.

Wat een leuke functie he? We verwachten deze dan ook zelf in te kunnen vullen en acquisitie is zonde van jouw en onze tijd. Hier wordt niet op gereageerd.

Wil je een verschil maken voor mensen met een beperking?

Solliciteren naar deze vacature? Vertel waarom jij geïnteresseerd bent in deze vacature en waarom jij geschikt zou zijn hiervoor. Vergeet niet je CV ook mee te sturen.

Solliciteren kan tot en met

Ervaringsverhalen