Activiteitenbegeleider Ouderen Brummen

Locatie:
Brummen
Opleidingsniveau
MBO NIVEAU 4
Uren per week
26 - 31 uren

Solliciteren kan tot en met

Radeland is een intensieve zorglocatie op een prachtige landelijke plek aan de rand van Brummen. Philadelphia biedt hier een levendig thuis aan mensen met een verstandelijke beperking (VB) en mensen met een ernstige meervoudige beperking (EMB). Op het terrein hebben we een activiteitencentrum, Het Trefhûs, waar alle bewoners van de 7 woningen op het terrein gebruik van maken.

Voor locatie Radeland in Brummen zoeken wij een Activiteitenbegeleider, uren in overleg.

Jouw werkplek
Het Trefhûs is ons activiteitencentrum dat centraal op het terrein ligt. Hier hebben we 4 ruime activiteitenruimtes. Een van de groepen richt zich op ouderen met moeilijk verstaanbaar gedrag. Alle 63 bewoners van het terrein komen voor een aantal dagdelen op deze locatie activiteiten doen die aansluiten bij hun beleving en alertheid. Omdat de doelgroep een enigszins ingetogen karakter heeft willen we van deze plek graag een bruisende locatie maken waar veel te beleven valt. We bieden activiteiten aan op het gebied van Muziek en Bewegen, Creativiteit, Beleving en een Koffiehuis met soosachtige activiteiten waarbij ontmoeting centraal staat. Dat doen we hoofdzakelijk overdag en soms in het weekend. We worden geholpen door veel vrijwilligers en door de deelnemers van de zorgboerderij die op het terrein van de buren staat.

Jouw uitdaging
In Radeland wonen ouderen met een verstandelijke beperking en ernstig meervoudig beperkte mensen. Zoals je begrijpt is dit een intensieve zorggroep. Dus naast het aanbieden van activiteiten moet je als activiteitenbegeleider ook zorgtaken uitvoeren. Er wordt gewerkt volgens de methodiek Belevingsgerichte zorg met ouderen en met de LACCS –methodiek met de doelgroep EMB. Voor de groep die zich richt op mensen met moeilijk verstaanbaar gedrag starten we dit jaar met Triple-C.

Wij zoeken jou!
Als je bij ons komt werken, kom je in een zelfstandig werkend team. Dit houdt in dat je samen met je collega’s verantwoordelijk bent voor de mensen aan wie je activiteiten aanbiedt. Om een positieve bijdrage te leveren aan de samenwerking is het van belang dat je eerlijk en kritisch durft te zijn naar jezelf en naar je collega’s. En humor helpt altijd!

Regelmatig willen werken is geen reden om te reageren op deze vacature. Samen met je team ben je verantwoordelijk voor de continuïteit van ons aanbod, dat betekent dat je flexibel inzetbaar moet zijn. Activiteiten begeleider is een vak waarbij je een duizendpoot moet zijn en veel ideeën moet hebben. Enthousiasme moet kunnen overbrengen en je tegelijk in moet kunnen leven in de ander. We werken nauw samen met onze collega's van wonen en voelen ons mede verantwoordelijk voor de continuïteit van het totale zorgaanbod. Dat betekent dat we soms ook in de woningen werken.

Over jou
De cliënt vraagt jouw hulp vaak zonder woorden en soms door middel van hun gedrag. Jij begrijpt hun signalen en past de begeleiding daarop aan. Jij kan je goed inleven in de cliënten en weet wat zij op dat moment nodig hebben. Met deskundigheid, warmte en liefde zorg jij voor de cliënten. Je weet van aanpakken, bent geduldig en kan goed in teamverband werken.
Je hebt:

  • minimaal een afgeronde mbo niveau 3 of 4 opleiding op het gebied van Zorg en Welzijn. Heb je MMZ 3 afgerond? Dan scholen wij je graag bij op het gebied van onze methodieken.
  • Heb jij minimaal een mbo niveau 3 of 4 diploma op het gebied van zorg, welzijn en pedagogisch (MMZ, PBG of vergelijkbaar)?
  • Je bent creatief in het verzinnen van manieren om het beste uit cliënten te halen.

Herken jij je in bovenstaande punten en vind je het een uitdaging om hiermee te gaan werken? Laat het ons dan weten, we gaan graag met je in gesprek!

Dit krijg je van ons
Bij Philadelphia halen we het beste uit elkaar. Daarom zorgen wij voor:

  • de ruimte om met je team zelforganiserend te werken;
  • een brutosalaris volgens de CAO Gehandicaptenzorg van minimaal € 2338,- en maximaal €3294,- (FWG 35) bij een fulltime dienstverband van 36 uur, gebaseerd op je ervaring en opleiding. En bij onregelmatige diensten krijg je een extra toeslag;
  • een contract voor bepaalde tijd, bij gebleken geschiktheid zetten we die graag om naar onbepaalde tijd;
  • volop ruimte voor eigen inbreng en het ontwikkelen van jouw talenten, je werkt mee aan projecten en activiteiten;
  • faciliteiten om goed in je vel te zitten. Van opvangteam en leefstijlchecks tot timemanagement, trainingen en coaching, kies wat je nodig hebt;
  • korting op uitjes en een interessante laptop- en fietsregeling.

Bekijk al onze arbeidsvoorwaarden.

Echt iets voor jou?
Vertel ons waarom jij denkt dat je bij ons past. Doe dit uiterlijk 30 september 2024. Het vacaturenummer is 5449.
Heb je nog vragen? Bel dan met Geertje Smit, manager Zorg & Begeleiding, op telefoonnummer 06 - 12 22 64 33.

We heten je van harte welkom bij Philadelphia!

Wil je een verschil maken voor mensen met een beperking?

Solliciteren naar deze vacature? Vertel waarom jij geïnteresseerd bent in deze vacature en waarom jij geschikt zou zijn hiervoor. Vergeet niet je CV ook mee te sturen.

Solliciteren kan tot en met

Ervaringsverhalen