Begeleider dagbesteding

Organisatie:
Reinaerde
Uren per week
24-32

Heb jij een creatieve geest die goed kijkt naar de client en daar passende activiteiten voor bedenkt en tot uitvoering brengt? Lees dan snel verder.


We hebben twee vacatures open staan waarvan een van 24 en een van 32 uur. Bij een van de vacatures is het belangrijk dat er ook op de vrijdag gewerkt wordt. Plein 1, 2 en 3 zijn dagbestedingslocaties volwassen cliënten met een (zeer) ernstige verstandelijke beperking met complexe zorg op het groene terrein van Dennendal. Deze cliënten hebben behoefte aan structuur, zorg en begeleiding op het gebied van ADL, communicatie en dagindeling. De cliënten zijn verdeeld over drie groepen.


Binnen deze 3 locaties wordt er zinvolle dagbesteding geboden aan een zeer diverse doelgroep. Waar het op Plein 2 gaat over samen beleven, sensopatisch ontwikkelingsniveau en meer ondersteuning in de ADL zorg, zal er op de andere locaties meer ondersteuning in de gedragsmatige kant nodig zijn en is de structuur en de voorspelbaarheid van de dag belangrijk om tot een zinvolle daginvulling te komen.

De activiteit en de taak staat zoveel mogelijk centraal en zijn leidend. De taken en activiteiten kunnen op Plein 1 meer arbeidsmatig zijn in de vorm van seriematige werkzaamheden, servicegerichte taken en cateringsopdrachten over het gehele terrein. Op Plein 3 zal er meer een activerend aanbod zijn en is het samen op weg zijn en gestructureerde taken in en rondom het eigen lokaal uitvoeren de kern van de dag. Maar daarbij ook opbouw en uitbreiding van seriematige werkzaamheden.

De uitdaging op alle drie de locaties kan zijn om ondanks evt complex gedrag te ondersteunen en de taak en activiteit leidend te laten zijn. Waarbij de samenwerking centraal staat met het netwerk van de cliënt en een multidisciplinair team (de betrokken woning van de cliënt en diverse ondersteunende diensten), om zo de best mogelijke ondersteuning te bieden.


Kortom, een veelzijdige en uitdagende functie, waarin je al je capaciteiten kunt benutten en kan bijdragen een zinvolle en fijne dagbesteding! Kom jij snel bij ons op de koffie om kennis te maken?

Jouw talent als begeleider:

Je bent in staat om de vraag achter (onrustig) gedrag te zien, grenzen te stellen en veiligheid te bieden:

  • Binnen het team krijg je de rol waarbij je de juiste activiteiten bedenkt en uitvoert
  • Je bent leergierig/ nieuwsgierig en bereid je te verdiepen in Triple C methodiek
  • Een deel van de week start je met een opstartdienst van 7.30 tot 9.30 uur. De cliënten neem je vervolgens mee naar de dagbesteding en eindigt je dienst om 16.00 uur
  • Je biedt ADL zorg en ondersteuning die is afgestemd op de individuele behoeften, mogelijkheden en wensen van de cliënt. Je volgt hierbij de afspraken zoals vastgelegd in het ondersteuningsplan
    Je draagt bij aan het opstellen- en geeft uitvoering aan de ondersteuningsplannen



Dit heb je nodig:

  • Je hebt een zorg gerelateerd diploma op minimaal MBO 4
  • Relevante werkervaring met cliënten met een ernstig verstandelijke beperking en complexe zorg
  • Kennis van en ervaring met autisme en intensieve zorgvraag is een pré
  • Een gestructureerde manier van werken met een open houding voor ideeën en feedback
  • Opstartdiensten op de woning zijn een onderdeel van je werk
  • Humor en enthousiasme 😊
  • Functieprofiel ondersteunend begeleider is hier van toepassing

Hoe we je waarderen als begeleider:

Je professionaliteit en kwaliteit zijn van grote betekenis voor ons, daarom doen we graag iets terug. We creëren de ideale omgeving om het beste uit jezelf te halen en om ook echt jezelf te zijn. Zo kun je in elk geval rekenen op:

  • Continu ontwikkelmogelijkheden, zowel in je vak als op persoonlijk vlak
  • Een salaris van maximaal € 3,678- bruto per maand op basis van 36 uur (FWG 40) en natuurlijk 8% vakantiegeld. Heb je geen passend diploma dan ontvang je een ander salaris
  • Een eindejaarsuitkering van 8,33%, de mogelijkheid om deel te nemen aan de collectieve verzekering, waarbij je ook nog een bijdrage in je ziektekosten ontvangt
  • Je eigen keuze in arbeidsvoorwaarden, in bijvoorbeeld een fiets- en sportregeling of extra verlof
  • Een leuk team

Enthousiast?

Fijn! Dan nodigen wij je uit om te solliciteren. Voor vragen over deze vacature kun je contact opnemen met de locatie Mirjam van Kesteren, Recruiter T 06-30481727.

Wij kijken uit naar onze kennismaking!

Wil je een verschil maken voor mensen met een beperking?

Solliciteren naar deze vacature? Vertel waarom jij geïnteresseerd bent in deze vacature en waarom jij geschikt zou zijn hiervoor. Vergeet niet je CV ook mee te sturen.

Ervaringsverhalen