Ondersteuner Dagelijkse Zorg, Abel Tasman

Organisatie:
Esdégé-Reigersdaal
Locatie:
Heerhugowaard
Opleidingsniveau
LBO/MBO
Uren per week
17-24 uur

Wil jij medemensen ondersteunen bij het opbouwen van een bestaan dat zij prettig vinden? Kom bij Esdégé-Reigersdaal werken als ondersteuner dagelijkse zorg. In deze rol versterk je de zelfstandigheid van je cliënten door bijvoorbeeld samen te koken en boodschappen te doen.

Wat ga je doen?

Als ondersteuner dagelijkse zorg help je cliënten bij het doen van de Algemene Dagelijkse Activiteiten (ADA). Dit houdt in dat je samen met de cliënt aan de slag gaat met diverse huishoudelijke werkzaamheden. Denk aan samen het appartement van de cliënt schoonmaken en houden, boodschappen doen en ook samen de maaltijden bereiden. Als ondersteuner dagelijkse zorg haal je energie uit een schone en opgeruimde omgeving en vind je het een uitdaging om anderen hierin mee te nemen.

De vacature is voor 20 tot 24 uur per week. Je werkweek is gevarieerd . De cliënten, de mensen met wie je werkt zijn allemaal verschillend. En de ene keer draai je een ochtenddienst en dan weer een middagdienst. Je werkt ook diensten in het weekend.

Waar ga je werken? 

Abel Tasman is een woonvoorziening in Heerhugowaard. De bewoners zijn mensen die naast een licht verstandelijke beperking meestal ook gedrags-, psychiatrische- en/of psychische problemen hebben.

Er wonen 22 cliënten in zelfstandige appartementen met een grote gezamenlijke binnentuin. Er is 24 uur per dag begeleiding aanwezig in de woonvoorziening.

De cliënten hebben veelbewogen levens achter de rug maar blijven veerkrachtig en creatief op zoek naar hun eigen perspectief, ook wanneer er sprake is van beperkingen in bewegingsvrijheid. Dit kan zeer onverwachte situaties met zich meebrengen waardoor er een groot appèl gedaan wordt op flexibiliteit, humor en creativiteit van medewerkers. 

Abel Tasman verkeert momenteel in een fase van hernieuwde opbouw. Deze situatie geeft je ruim de kans om mee te denken over de concretisering van de visie van Esdégé-Reigersdaal binnen dit cluster, de onderlinge samenwerking, de vorm van professioneel/multidisciplinair werken binnen het cluster, de organisatie van het werk en nog veel meer. Uiteraard zijn daarbij de lijnen kort met de gedragsdeskundigen en de clustermanagers.

Wat breng je mee?

  • Je doet dit werk in de eerste plaats voor je cliënten. Je medemensen.
  • Je hebt bij voorkeur ervaring met het ondersteunen bij algemene dagelijkse levensverrichtingen (ADL) en hebt affiniteit met de doelgroep: mensen met een licht verstandelijke beperking en aanvullende problematiek.
  • Je bent enthousiast, hebt overtuigingskracht en kunt met humor je werk doen.
  • Je hebt een stevige persoonlijkheid en durft cliënten aan te spreken.
  • Je kunt goed omgaan met de soms aangrijpende omstandigheden van je cliënten.

Wat bieden we jou?

  • De tijd en ruimte om een sterke relatie op te bouwen met je cliënten.
  • De vrijheid om de beste zorg voor jouw cliënten te geven.
  • Een jaarcontract met de intentie om na een jaar bij goed functioneren over te gaan tot een contract voor onbepaalde tijd.
  • Een bruto maandsalaris, afhankelijk van je ervaring, van minimaal € 2.148,- en maximaal € 2.969,- per maand (FWG 25) bij een fulltime dienstverband (36 uur) conform cao Gehandicaptenzorg.
  • Pensioensopbouw en een reiskostentegemoetkoming.
  • Een eindejaarsuitkering (8,33%), vakantiegeld (8%) en natuurlijk vakantiedagen.
  • De unieke kans om steeds nieuwe uitdagingen op te zoeken. In deze functie en wie weet ook in een volgende. Bijvoorbeeld door met een andere doelgroep te werken.

Meer weten? Hier vind je een overzicht van alle arbeidsvoorwaarden.

Over ons

Bij Esdégé-Reigersdaal geven we elkaar de ruimte om zelf beslissingen te nemen, zo werken we aan een waardevol bestaan voor, volgens en met onze cliënten. Jij hebt de regie over je eigen werk. Je hebt de tijd en ruimte om een sterke relatie met je cliënten op te bouwen, zodat je hen zo goed mogelijk kunt ondersteunen. Medemensen onder elkaar.

Solliciteren

Is deze functie iets voor jou? Dan horen we graag van je! Wij zijn benieuwd wie je bent en wat je kunt. Klik op ‘Solliciteer’ en laat je gegevens achter. Je ontvangt via e-mail een bevestiging dat je sollicitatie goed is ontvangen.

Deze vacature blijft openstaan totdat wij de juiste kandidaat hebben gevonden. 

Interne kandidaten hebben, als zij geschikt zijn voor de vacature, voorrang op externe kandidaten.

Bekijk hier ons overzicht van het sollicitatieproces.

Vragen?

Wil je meer weten over deze vacature? Neem tot 2 september 2024 gerust contact op met Petra Moritz, clustermanager, op telefoonnummer 06-11006718 of per e-mail via petra.moritz@esdege-reigersdaal.nl

Of vanaf 3 september 2024 met Gemma Visser, clustermanager op telefoonnummer 06-21802180 of per e-mail via gemma.visser@esdege-reigersdaal.nl 

We kijken uit naar jouw reactie! 

Wil je een verschil maken voor mensen met een beperking?

Solliciteren naar deze vacature? Vertel waarom jij geïnteresseerd bent in deze vacature en waarom jij geschikt zou zijn hiervoor. Vergeet niet je CV ook mee te sturen.

Ervaringsverhalen