Cliëntbegeleider, Zuiderlicht

Organisatie:
Esdégé-Reigersdaal
Locatie:
Heerhugowaard
Opleidingsniveau
MBO
Uren per week
17-24 uur

Onze cliënten zijn mensen zoals jij en ik. Mensen met talenten en beperkingen. Wil jij hen ondersteunen bij het opbouwen van een bestaan dat zij prettig vinden? Kom bij Esdégé-Reigersdaal werken als cliëntbegeleider.

Wat ga je doen?

Veel cliënten met een ernstig meervoudige beperking hebben te maken met gezondheidsproblemen en kunnen niet vertellen of en waar ze last van hebben. Het is belangrijk dat je hierop let en de signalen van de cliënten leert te begrijpen. De cliënten op het Zuiderlicht vragen intensieve zorg bij de algemene dagelijkse levensverrichtingen (ADL). Uiteraard maak je hierbij gebruik van de nodige hulpmiddelen zoals een plafondtillift en douchebrancard. Desondanks kan het werk fysiek belastend zijn.

Als cliëntbegeleider bestaat een belangrijk deel van je werkzaamheden uit het ondersteunen bij de algemene dagelijkse levensverrichtingen (ADL). Tijdens deze werkzaamheden, maar ook tussendoor, maak je contact met de clienten, zorgt voor hun comfort en een aangename tijdsbesteding. Naast de begeleiderstaken coördineert de clientbegeleider de zorg rondom één of meer clientenen en ben je verantwoordelijk voor het opstellen en het uitvoeren van de ondersteuningsplannen. Bij een aantal clienten is multidisciplinaire afstemming van belang. Deze ondersteuningsplannen worden opgesteld samen met de wettelijk vertegenwoordiger van de client of iemand anders uit zijn/haar netwerk.

De wensen van de cliënten staan bij ons altijd centraal. Je werkt in een team van (cliënt)begeleiders met hart voor de zorg. Je weet op een respectvolle manier contact te maken met cliënten en bent creatief in het inspelen op de individuele behoeftes en mogelijkheden van cliënten. Samen bieden jullie de bewoners aandacht, zorg, en voorspelbaarheid. De basis voor een prettige dag.

Waar ga je werken?

Op onze locatie Zuiderlicht in Heerhugowaard wonen 12 cliënten met een ernstige meervoudige beperking. Hierdoor hebben zij intensieve ondersteuning nodig van ons team van (cliënt)begeleiders. De cliënten zijn tussen de 16 tot en met 49 jaar. Er logeren ook kinderen en jongeren bij Zuiderlicht.

Zuiderlicht heeft twee huiskamers. Daarnaast hebben de cliënten een eigen appartement van waaruit zij 24 uur ondersteund worden. De ondersteuning is individueel gericht en is heel divers. Het kan gaan om ondersteuning bij aankleden waarbij je gebruik maakt van een plafondtillift en een douchebrancard. Je hebt bij het eten en drinken, de dagelijkse verzorging of gaat ergens naar toe.

Alle cliënten gebruiken een rolstoel. Een aantal van onze cliënten heeft problemen met hun gezondheid. Het lukt mensen met een ernstige meervoudige beperking vaak wel om te laten merken wat ze niet leuk vinden. Soms gaat dit makkelijk, soms is dit moeilijker. Kun jij zien wat iemand zou kunnen en willen en dat uitproberen? Door onze observaties zien wij hoe wij onze cliënten het beste kunnen ondersteunen.

Wat bieden we jou?

Wij bieden jou de tijd en ruimte om een sterke relatie op te bouwen met je cliënten. En de vrijheid om de beste zorg voor jouw cliënten te geven. Dit doet ons team in veilige werkomgeving waarin je jezelf kunt zijn. We zijn allemaal gelijk, we gaan open en informeel met elkaar om en we staan voor elkaar klaar. En over middelen die jij nodig hebt om te groeien en ontwikkelen, gaan wij graag in gesprek.

Verder bieden wij:

  • Een jaarcontract voor 17 tot 24 uur uur per week met de intentie om na een jaar bij goed functioneren over te gaan tot een contract voor onbepaalde tijd.
  • Wij werken in wisselende diensten volgens rooster. De duur van de dienst kan variëren van 4 uurs tot 8 uurs diensten. Er zijn geen slaapdiensten. Regelmatig vindt er ook een teamoverleg plaats. We houden rekening met wensen bij het roosteren, maar het flexibel inzetbaar zijn blijft belangrijk.
  • Een bruto maandsalaris, afhankelijk van je ervaring, van minimaal € 2.672,- en maximaal € 3.606,- (FWG 40) bij een fulltime dienstverband (36 uur) conform cao gehandicaptenzorg.
  • 144 vakantie-uren per jaar op fulltime basis (36 uur)
  • Daarnaast balansverlof van 57 uur per kalenderjaar op fulltime basis (36 uur)
  • Een eindejaarsuitkering van 8,33% per jaar
  • De unieke kans om steeds nieuwe uitdagingen op te zoeken. In deze functie en wie weet ook in een volgende. Bijvoorbeeld door met een andere doelgroep te werken.

Wat breng je mee?

Veel cliënten met een ernstig meervoudige beperking hebben te maken met gezondheidsproblemen en kunnen niet vertellen of en waar ze last van hebben. Het is belangrijk dat je hierop let. De voorkeur gaat uit naar iemand met een achtergrond als verpleegkundige, verzorgende of MMZ. Verder zoeken wij iemand die:

  • Graag verantwoordelijkheid neemt. Omdat je de vrijheid krijgt om je cliënten de juiste ondersteuning te bieden, is het belangrijk dat je daar zelf invulling aan geeft.
  • Inlevingsvermogen heeft en graag het netwerk van de cliënten bij het maken van plannen betrekt
  • Op een respectvolle en begripvolle manier contact maakt met de cliënten, collega’s en verwanten
  • De cliënt centraal stelt en zelfstandig en in teamverband kan werken.
  • Op een respectvolle, ondernemende en creatieve wijze in kan spelen op de individuele wensen en mogelijkheden van cliënten.
  • Enthousiast is en kritisch mee kan denken. Je levert een actieve bijdrage aan de ontwikkeling van het team.

Over ons

Bij Esdégé-Reigersdaal geven we elkaar de ruimte om zelf beslissingen te nemen, zo werken we aan een waardevol bestaan voor, volgens en met onze cliënten. Jij hebt de regie over je eigen werk. Je hebt de tijd en ruimte om een sterke relatie met je cliënten op te bouwen, zodat je hen zo goed mogelijk kunt ondersteunen. Medemensen onder elkaar.

Solliciteren

Is deze functie iets voor jou? Dan horen we graag van je! Wij zijn benieuwd wie je bent en wat je kunt. Klik op ‘Solliciteer’ en laat je gegevens achter. Je ontvangt via e-mail een bevestiging dat je sollicitatie goed is ontvangen. We sluiten deze vacature zodra we de geschikte kandidaat gevonden hebben.

Interne kandidaten hebben, als zij geschikt zijn voor de vacature, voorrang op externe kandidaten.

Vragen?

Wil je meer weten over deze vacature? Neem gerust contact op met Maureen Bijwaard (06-15575026), of Tam Ho (06-53670430), de senior cliëntbegeleiders van Zuiderlicht. Kijk voor meer informatie ook op onze website www.zuiderlicht.st-er.nl.

Wil je een verschil maken voor mensen met een beperking?

Solliciteren naar deze vacature? Vertel waarom jij geïnteresseerd bent in deze vacature en waarom jij geschikt zou zijn hiervoor. Vergeet niet je CV ook mee te sturen.

Ervaringsverhalen