Begeleider NAH Dagbesteding - Mendel, Saafting & Merenhof

Organisatie:
Ons Tweede Thuis
Locatie:
Aalsmeer
Uren per week
24-32

Wil jij jouw talenten inzetten bij de begeleiding van cliënten in verschillende activiteiten voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel en/of een lichamelijke beperking in Aalsmeer, Abcoude en Osdorp? Wij zoeken een flexibele NAH begeleider op de dagbesteding voor 32 uur in de week. 

Wat ga je doen?

Op onze locaties bieden wij, dagelijks aan zo’n 100 cliënten, verschillende activiteiten aan. Dit zijn arbeidsmatige activiteiten zoals atelier, computerwerkplaats en klein industrieel werk en groepsactiviteiten zoals fitness, gespreksgroepen en creatief. Je begeleidt de cliënten, in groepsverband, op basis van hun individuele hulpvraag. Deze hulpvragen kennen een brede variëteit en doen daarmee een beroep op jouw creativiteit en nieuwsgierigheid om de juiste handleiding per individu te ontdekken. Er is veel ruimte om je eigen invulling te geven aan de activiteiten. Het verrichten van ADL- werkzaamheden (hulp bij eten, toilet, etc.) is geen hoofdtaak, maar behoort zeker tot je werkzaamheden.

Als begeleider geef je samen met het team uitvoering aan de cliëntplannen en je ondersteunt de cliënten bij het behalen van hun doelen. Je hebt oog voor de mogelijkheden, kwaliteiten en de doelen van onze cliënten en ondersteunt hen middels het bieden van begeleiding op maat. De vacature is voor 24-32 uur per week, werkdagen zijn in overleg.

Waar kom je te werken? 

  • Op Mendel begeleiden wij (jong) volwassenen met Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH), een lichamelijke beperking (soms met lichte VG) en autisme. Voor de NAH cliëntgroep geldt dat het letsel na het 18e levensjaar is ontstaan en men kent een duidelijke scheidslijn tussen het leven voor en het leven na het letsel. Het leren omgaan met de veelal chronische beperkingen als gevolg van het ontstane letsel vereisen veel inspanningen, van de cliënt maar ook het netwerk. De hulpvragen van onze cliënten variëren van intensieve ondersteuning tot incidentele begeleiding. De begeleidingsvraag van de cliënt staat centraal, begeleiden bij maximale zelfredzaamheid en participatie vinden wij heel belangrijk. De werksfeer binnen de dagbesteding is te omschrijven als open, betrokken en collegiaal.
  • AC Saafting is gevestigd in Osdorp en is speciaal voor mensen met NAH en/of een lichamelijke beperking. Dagelijks bezoeken zo rond de 50 deelnemers (in de leeftijd tussen de 25-75 jaar) onze dagbestedingslocatie. Ons aanbod is gericht op training en activering. De grote verschillen tussen onze bewoners qua ziektebeelden (CVA, progressief Parkinson of MS, letsel door trauma’s) brengen met zich mee dat er ook hele diverse begeleidingsvragen spelen. Het team wordt hierin ondersteunt door een gedragskundige die vast aan het team verbonden is.
  • Op Merenhof starten we een nieuwe dagbesteding voor mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel. Deze dagbesteding is bedoeld om een veilige en ondersteunende omgeving te bieden waar cliënten activiteiten ondernemen die aansluiten bij hun interesses en mogelijkheden. Het programma zal gericht zijn op het bevorderen van sociale interactie, het ontwikkelen van vaardigheden en zelfredzaamheid en maximaal participeren.

Er is binnen het NAH cluster een begin gemaakt met alle medewerkers te trainen in de methodiek ‘Hooi op je vork’. Binnen ons team is veel ruimte voor eigen groei en ontwikkeling, de werkzaamheden zijn divers en geen dag is hetzelfde. Je komt bij ons te werken in een team met passie, grote betrokkenheid en een collegiale sfeer.

Wie zijn wij?

Ons Tweede Thuis is een organisatie voor mensen met een verstandelijke beperking, autisme of niet-aangeboren hersenletsel. Voor kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen en voor hun verwanten. Voor wonen, werken, re-integratie, dagbesteding, advies en hulp thuis. JIJ&IK is de slogan van Ons Tweede Thuis. Samen wordt er gewerkt aan een betekenisvol leven voor mensen met een beperking. Dit doen de medewerkers van Ons Tweede Thuis dicht bij mensen die de zorg nodig hebben en dicht bij de mensen om hen heen. Ons Tweede Thuis is een deel van de samenleving en draagt hier op verschillende manieren aan bij. Deze bedrijfsfilm brengt, door de ogen van de cliënten hun wereld in beeld.

Ons Tweede Thuis verleent zorg aan 3.000 cliënten met 2.500 medewerkers en 750 vrijwilligers. Er zijn 76 locaties die aangestuurd worden door ongeveer 40 locatiemanagers verdeeld over 3 regio’s.

Ons Tweede Thuis als werkgever

Bij Ons Tweede Thuis staat werkplezier hoog in het vaandel. Wij vinden het daarom belangrijk dat jij in een gezellig team werkt, waarin je helemaal jezelf kunt zijn. Alleen zó kun jij het beste uit jezelf halen. Ook is het voor ons van belang dat je jouw talenten én je positieve energie volledig in je baan kwijt kunt en dat je je horizon kunt verbreden als je daar behoefte aan hebt. In onze kennismaking willen we daarom vooral ook van jou horen: ‘Wat wil jij?’.

Als je bij ons komt werken, zorgen we voor een Warm Welkom. Jouw mening is belangrijk voor ons. We zijn heel nieuwsgierig naar jouw frisse blik en staan door onze ontwikkelingsgerichte houding altijd open voor verandering en verbetering van processen. Onze locaties zijn zelf-organiserend en er heerst een open en platte cultuur.

Wat bieden wij?

  • De functie is ingedeeld in schaal 40 van de CAO- Gehandicaptenzorg en bedraagt minimaal € 2.727,- en maximaal € 3.678,- bij een volledig dienstverband van 36 uur per week;
  • Het betreft een functie voor 32 uur per week;
  • Werk je onregelmatig, dan krijg je hier bovenop een onregelmatigheidtoeslag;
  • Vakantietoeslag van 8% in mei en een vaste eindejaarsuitkering van 8,33% in december;
  • Een pensioen bij Zorg en Welzijn;
  • 144 vakantieuren per jaar, op basis van een 36-urige werkweek. Daarnaast ontvang je 57 uur Balansverlof per jaar. Deze uren kun je inzetten als extra vakantie-uren, investeren in je persoonlijke ontwikkeling of sparen voor als je tijdelijk minder wil werken of een langere periode verlof op wil nemen.
  • Een zachte landing in de organisatie en veel aandacht voor het inwerken, via het Warm Welkom-programma.
  • Een grote organisatie, met veel expertise over de doelgroepen waarmee we werken. Dit betekent veel mogelijkheden voor doorontwikkeling.



Wie ben jij? 

We zijn op zoek naar een collega die:

  • Ervaring heeft in de zorg/activiteitenbegeleiding en beschikt over een afgeronde zorgopleiding niveau 4 (MMZ of SPW/IG);
  • Het leuk vindt om creatief naar oplossingen te zoeken, positief in het leven staat en makkelijk kan overleggen met collega’s;
  • De vaardigheid bezit om een goed contact met de cliënten op te bouwen;
  • Wil werken aan de eigen ontwikkeling;
  • Kansen ziet en deze weet te benutten. Je toont initiatieven en denkt in mogelijkheden. Je straalt rust uit, bent actief. Daarnaast vind jij het een uitdaging mee te werken aan de ontwikkeling van ons team.

Heb je al ervaring met onze doelgroep en/of het ECD dan zijn dit zeker pre’s!

Contactgegevens

Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Cynthia Stolwijk, locatiemanager, bereikbaar op 06-30242350 of c.stolwijk-dejong@onstweedethuis.nl  of 

Ellen Meier, locatiemanager, e.meier@onstweedethuis.nl of 06- 44196057.

Overige

Het opvragen van een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) maakt deel uit van onze procedure.

Wil je een verschil maken voor mensen met een beperking?

Solliciteren naar deze vacature? Vertel waarom jij geïnteresseerd bent in deze vacature en waarom jij geschikt zou zijn hiervoor. Vergeet niet je CV ook mee te sturen.

Ervaringsverhalen