Klinisch linguïst

Organisatie:
Koninklijke Kentalis
Locatie:
Zoetermeer
Opleidingsniveau
WO
Uren per week
16 uur

Solliciteren kan tot en met

16 uur, parttime

Een mooie wereld voor onze cliënten: daar draag jij als klinisch linguïst in Zoetermeer aan bij!

Met wie werk je?
Bij het Communicatie Behandel Team Zuid Holland hebben de cliënten een communicatieve meervoudige beperking (CMB) met daarbij (een vermoeden van) een taalontwikkelingsstoornis (TOS). De behandeling is oplossingsgericht vanuit een systeemgerichte benadering. De cliënten zijn kinderen of jongeren vanaf 5 jaar tot en met volwassen leeftijd. Je draagt als klinisch linguïst bij aan de ontwikkeling, het zelfvertrouwen en het geluk van kinderen en jongeren die vastlopen in hun communicatie, binnen alle doelgroepen van Kentalis. Jij hebt hart voor de cliënten en dat merken zij in alles wat je doet. Je hebt oog voor hun mogelijkheden en talenten. Je ziet wat ze nodig hebben, daagt ze uit en sluit aan bij  hun manier van communiceren. Samen met je collega’s zoek je naar uitbreiding van hun communicatiemogelijkheden, met als doel hen zo goed mogelijk deel te kunnen laten nemen aan de maatschappij. 

Waar werk je? 
Bij Kentalis zit je bij de werkgever waar je veel klinisch linguïsten als collega hebt en waar taal, spraak en communicatie de kern is van onze diensten en expertise. Het bijzondere aan de werklocatie in Zoetermeer is dat een groot deel van alle zorg- en onderwijsvormen die Kentalis biedt in Zoetermeer gecombineerd gehuisvest zijn. Hierdoor bouw je snel een intern netwerk op. Daarnaast is de locatie goed bereikbaar met openbaar vervoer (tramhalte op ca. 4 min. lopen). Je werkt in de regio Zoetermeer binnen het communicatie behandelteam samen met een multidisciplinair team waarmee je intervisie hebt en casuïstiek bespreekt. Op de locatie werk je nauw samen met de logopedist, behandelcoördinatoren, systeemgerichte behandelaren en de communicatiedeskundigen van het team. Wil je meer weten over de organisatie Kentalis of over hoe het is om te werken bij Kentalis? Lees dan meer op onze website.   

Wat doe je als klinisch linguïst? 
Als klinisch linguïst heb je brede kennis van taal- en spraakproblematiek en van de diagnostiek om de (vaak complexe) taal- en spraakproblemen in kaart te brengen om vervolgens adviezen te geven aan behandelaren. Naast diagnostiek naar taal en spraak, kijk je vooral naar de samenhang tussen de taal/spraakontwikkeling en de overige ontwikkelingsgebieden en de eventuele gevolgen voor de ontwikkeling en het welbevinden van het kind. Verder zijn dit je werkzaamheden:

  • Je gaat linguïstische (meertaligheids-)onderzoeken verrichten. Denk hierbij aan het maken van FAN-analyses, PROMPT-analyses, (semi-)spontane taal analyses (RTNA, STAP en GRAMAT) en het onderzoeken van de vertelvaardigheden van kinderen (MAIN, Busverhaal);
  • Je neemt actief deel aan het multidisciplinaire team, welke in ieder geval bestaat uit een behandelcoördinator. Afhankelijk van de hulpvraag en de cliënt zijn er andere disciplines betrokken, bijvoorbeeld een logopedist, een deskundige communicatie en een systeemgerichte behandelaar;
  • Je kunt gevraagd worden om verdiepende en differentiaaldiagnostiek te doen bij cliënten die een specifieke hulpvraag hebben over hun taal/spraakontwikkeling. Het gaat dan om het verder in kaart brengen van de taal/spraakontwikkeling met als doel de sterke kanten en de zwakke kanten te identificeren, of het kan gaan om het vaststellen van een TOS of het kan gaan om handelingsgerichte diagnostiek om de logopedist adviezen te geven over de behandelinsteek;
  • Je blijft op de hoogte van wetenschappelijke ontwikkelingen binnen de linguïstiek. Je denkt graag mee over het verbeteren van de zorg en adviseert over beleidsvorming binnen je eigen vakgebied;
  • Je kunt, door jouw expertise op het gebied de klinische linguïstiek, fungeren als aanspreekpunt binnen jouw team. Collega’s kunnen bij jou terecht voor advies en coaching bij vraagstukken op dit gebied. 

Wij bieden jou:
Voor een goede start staat er een ervaren en gedreven team om je heen. Daarnaast is er veel aandacht voor jouw ontwikkeling, bijvoorbeeld omdat we je opleidingen aanbieden waardoor je nog meer uit jezelf en jouw functie haalt. Je volgt een scholingsplan, afgestemd op jouw rol als klinisch linguïst en ervaring.  

  • We bieden een arbeidsovereenkomst voor de duur van 1 jaar met uitzicht op een vast dienstverband;
  • Een bruto maandsalaris van€3.843,- tot €5.587,- (FWG 60) bij een volledige werkweek van 36 uur. Alle arbeidsvoorwaarden zijn conform cao gehandicaptenzorg;
  • Een dienstverband van 16 uur per week. Jouw werkdagen en werktijden stemmen we zo af dat het voor iedereen goed uitkomt. De voorkeur gaat uit naar dinsdag en donderdag;
  • Een laptop, iPhone en mogelijkheid tot thuiswerken;
  • 144 uur vakantieverlof en 57 uur balansuren (naar rato), pensioenopbouw bij PFZW;
  • Reiskostenvergoeding van €0,16 per kilometer voor woon- werkverkeer;
  • Eindejaarsuitkering in december van 8,33% en vakantiegeld in mei van 8%;
  • Preboarding app om Kentalis alvast te leren kennen;
  • Ontwikkelingsmogelijkheden met toegang tot meer dan 100 online trainingen via GoodHabitz;
  • Een arbeidsvoorwaardenpakket dat je zelf kunt samenstellen. Kies je voor een sportabonnement, een fiets of uitruilen van je reiskosten?

Dit ben jij:
Je durft een sturende en coachende rol te pakken. Je houdt van een zelfstandige functie en kunt goed plannen tussen je diagnostiek, coaching en adhoc-advisering. Verder:

  • Je bent in het bezit van een afgeronde academische opleiding in de Taalwetenschappen (Linguïstiek) met een afstudeerrichting of Master in de klinische linguïstiek, bijvoorbeeld Neurolinguïstiek, Taal- en spraakpathologie, Toegepaste Taalwetenschappen of Logopediewetenschappen, en staat bij voorkeur geregistreerd als klinisch linguïst bij de Nederlandse Vereniging voor Klinische Linguïstiek (VKL);
  • Je hebt bij voorkeur ruime ervaring in (linguïstische) diagnostiek en met een complexe doelgroep;
  • Je hebt van nature een coachende houding en weet informatie over te brengen aan anderen;
  • We werken extramuraal in Zuid-Holland. We zien de cliënt in zijn / haar omgeving. Het heeft de voorkeur dat je in bezit bent van eigen vervoer.

Interesse? Kom in contact!   
Ben je enthousiast geworden om als Klinisch linguïst bij Kentalis Zoetermeer aan de slag te gaan? Solliciteer dan nu of uiterlijk op 01-11-2024. Zodra we een geschikte kandidaat hebben gevonden, sluiten we de vacature. Heb je inhoudelijke vragen over deze functie? Femke van Eijk, behandelcoördinator, maakt graag tijd voor jou en je vragen. Bel of WhatsApp via 06 22 77 94 60 of mail naar f.vaneijk@kentalis.nl. Voor overige vragen kan je contact opnemen met Nicolette Buijs-Hammoutene, Teamleider Extramuraal, via +31 651817222. Van 1 t/m 8 oktober is Nicolette niet bereikbaar voor vragen. Gesprekken vinden doorlopend plaats.

Procedure na sollicitatie
De procedure na een positieve briefselectie bestaat uit de volgende stappen: 2 gesprekken met Nicolette en verschillende collega's en een arbeidsvoorwaardelijk gesprek.
Wij vragen altijd om een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG). Dit is een vast onderdeel van de procedure. Er kan om referenties worden gevraagd. Bij gelijke geschiktheid krijgen interne kandidaten voorrang.   
Bericht voor recruiters en headhunters: wij begrijpen dat je voor deze vacature kandidaten wilt voorstellen, maar wij houden de werving & selectie in eigen hand.

Wil je een verschil maken voor mensen met een beperking?

Solliciteren naar deze vacature? Vertel waarom jij geïnteresseerd bent in deze vacature en waarom jij geschikt zou zijn hiervoor. Vergeet niet je CV ook mee te sturen.

Solliciteren kan tot en met

Ervaringsverhalen