Gezinsbegeleider

Organisatie:
Koninklijke Kentalis
Locatie:
Amsterdam
Opleidingsniveau
HBO
Uren per week
24 uur

Solliciteren kan tot en met

24 uur, parttime

Draag als gezinsbegeleider in Noord-Holland en Zuid-Flevoland bij aan goede communicatie tussen ouders en kinderen! 

Waar werk je? 
Jij komt als gezinsbegeleider te werken bij het team voor Extramurale zorg van Kentalis in Noord-Holland en Zuid-Flevoland. Voorbeelden van standplaatsen zijn Amsterdam en Almere. Ondanks dat je deels ambulant en zelfstandig werkt en veel onderweg bent, ben je onderdeel van een ambulant team van behandelaren, met wie je regelmatig intervisie hebt of tussendoor een belletje kunt hebben om te sparren. Daarnaast werk je intensief samen met een ervaren multidisciplinair team van trainers, therapeuten, logopedisten en behandelcoördinatoren op één van de locaties. Je bouwt in je loopbaan bij Kentalis een groot intern netwerk op van collega-gezinsbegeleiders en andere specialisten waarmee je kennis en ervaring uitwisselt. Wil je meer weten over de organisatie Kentalis of over hoe het is om te werken bij Kentalis? Lees dan meer op onze website.     

Met wie werk je? 
De cliënten zijn tussen de 5 en 23 jaar oud en hebben een -vermoedelijke- taalontwikkelingsstoornis (TOS). De kinderen zitten op speciaal onderwijs cluster 2, op speciaal basisonderwijs of op regulier onderwijs. De kinderen kunnen grote moeite hebben met het begrijpen van taal en/of met spreken. Zij kunnen het bijvoorbeeld lastig vinden om aan te geven dat ze honger hebben of boos of verdrietig binnen het gezin. Ouders maken zich zorgen om de taalontwikkeling (en daarbij ook de sociaal-emotionele ontwikkeling) van hun kind en zoeken hoe hem/haar het beste te ondersteunen. Jij speelt een belangrijke rol in de behandeling van de ouders en hun kinderen. Jij zet ouders in hun kracht in de opvoeding; je geeft ze inzicht, waardoor ze de mogelijkheden en talenten van het kind leren zien en op een andere manier kunnen omgaan met de TOS. 

Wat ga jij doen?
Je bezoekt gezinnen met een kind die een TOS heeft en helpt bij opvoedvraagstukken. Centraal staat de extra ondersteuning die het kind nodig heeft vanuit de TOS. Wat het kind leert, deel je met ouders en je leert hen hoe ze het geleerde in de praktijk kunnen bevestigen. Met de ouders en een multidisciplinair team werk je aan de algehele ontwikkeling van het kind zodat hij / zij zich beter kan uiten, zich begrepen voelt en volwaardig kan deelnemen aan de maatschappij. Intern noemen wij de functie ''systeemgericht behandelaar''. Jouw kerntaken:

  • Je draagt bij aan (gezins)diagnostiek en analyse van de hulpvraag;
  • Je draagt bij aan een systeemgerichte ondersteuning;
  • Je geeft ouders inzicht in de communicatieproblematiek van hun kind (psycho-educatie), geeft ze inzicht en tools hoe ze hun kind kunnen ondersteunen in het omgaan met TOS en hoe ze hun kind kunnen ondersteunen in de communicatie. Daarbij maak je gebruik van filmbeelden (ICB) en zet ouders in hun kracht;
  • Je werkt vanuit de oplossingsgerichte theorie;
  • Je zorgt voor de uitbreiding van praktische opvoedvaardigheden. Hierbij ben je toekomstgericht;
  • Je draagt zorg voor het opstellen van doelen in multidisciplinaire handelingsplannen en houdt de voortgang van de behandeling bij in het zorgmanagementsysteem.

Wij bieden jou:
Je wordt ingewerkt door een ervaren collega. Daarnaast is er veel aandacht voor jouw ontwikkeling en volg je opleidingen voor verdieping van jouw rol als gezinsbegeleider. Daarnaast bieden we:

  • Een arbeidsovereenkomst per 1 februari 2025 voor de duur van 1 jaar met uitzicht op een vast dienstverband;
  • Een bruto maandsalaris van €3.107,- tot €4.436,- (FWG 50) bij een volledige werkweek van 36 uur. Alle arbeidsvoorwaarden zijn conform cao gehandicaptenzorg;
  • Een dienstverband van 24 uur per week. Werkdagen bepalen we samen waarbij we vragen rekening te houden met de werkdagen van collega's en het overleg met de ouders. In de praktijk werk je iets meer zodat je tijdens de meeste schoolvakanties vrij kunt zijn;
  • 144 uur vakantieverlof en 57 uur balansuren (naar rato), pensioenopbouw bij PFZW;
  • Reiskostenvergoeding van €0,16 per kilometer voor woon- werkverkeer;
  • Dienstreisvergoeding €0,28 netto op basis van eigen vervoer;
  • Eindejaarsuitkering in december van 8,33% en vakantiegeld in mei van 8%;
  • Preboarding app om Kentalis alvast te leren kennen;
  • Ontwikkelingsmogelijkheden met toegang tot meer dan 100 online trainingen via GoodHabitz;
  • Een arbeidsvoorwaardenpakket dat je zelf kunt samenstellen. Kies je voor een sportabonnement, een fiets of uitruilen van je reiskosten?

Dit ben jij: 
Je houdt van de vrijheid om veel op pad te zijn en je vind het leuk om zelfstandig te werken. Daarnaast kun je goed de combinatie maken tussen huisbezoeken afleggen en het uitwerken van verslagen. Daarnaast neem je mee:

  • Je hebt minimaal een afgeronde hbo-opleiding op sociaal-pedagogisch gebied. Zoals Social Work, SPH, MWD of Pedagogiek;
  • Je hebt ervaring met (gezins)hulpverlening, specifiek in het samenwerken met ouders in de behandeling;
  • Je bent bekend met werken met beeldcommunicatie (ICB/VIB/VHT) of hebt de ambitie je hierin te ontwikkelen.
  • Je bent in het bezit van een rijbewijs en beschikt over eigen vervoer. 

Interesse? Kom in contact!   
Ben je enthousiast geworden om als Gezinsbegeleider bij Kentalis Noord-Holland en Zuid-Flevoland aan de slag te gaan? Solliciteer dan nu of uiterlijk op 31-10-2024! Heb je vragen over de functie? Natuurlijk beantwoorden we deze graag. Bel of whatsapp met Alissa Ros, Teamleider, via 06 82 44 54 27. Zodra we een geschikte kandidaat hebben gevonden, sluiten we de vacature. Gesprekken vinden doorlopend plaats.

Procedure na sollicitatie
De procedure bestaat uit een aantal stappen; gesprekken met Alissa en collega's en een arbeidsvoorwaardelijk gesprek.
Wij vragen altijd om een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG). Dit is een vast onderdeel van de procedure. Er kan om referenties worden gevraagd. Bij gelijke geschiktheid krijgen interne kandidaten voorrang.
Bericht voor recruiters en headhunters: wij begrijpen dat je voor deze vacature kandidaten wilt zoeken, maar wij houden de werving & selectie in eigen hand.

Wil je een verschil maken voor mensen met een beperking?

Solliciteren naar deze vacature? Vertel waarom jij geïnteresseerd bent in deze vacature en waarom jij geschikt zou zijn hiervoor. Vergeet niet je CV ook mee te sturen.

Solliciteren kan tot en met

Ervaringsverhalen