Begeleider Dagbesteding

Organisatie:
Amerpoort
Locatie:
Bosch en Duin
Opleidingsniveau
MBO NIVEAU 3
Uren per week
20 - 24 uur per week

Solliciteren kan tot en met

Wil jij jouw creativiteit en kennis inzetten en zelf activiteiten helpen opzetten van kunstzinnige of ambachtelijke aard? Dan is Dagbesteding Werkplaats Het Kompas op zoek naar jou!

Jouw plek bij Amerpoort
Met wie ga je werken
Je gaat samenwerken met (jong)-volwassenen vanaf 18 jaar. De groepsopbouw is verticaal; het ontwikkelingsniveau van de deelnemers varieert van ernstig - tot licht verstandelijk beperkt. Er kan sprake zijn van moeilijk verstaanbaar gedrag, maar dat en/ of fysieke verzorging. Enkele deelnemers met een intensieve zorgvraag worden 1 op 1 begeleid, maar wel zoveel mogelijk deel uitmakend van de groep.

De werkplaatsen
Het kompas bestaat uit vier werkplaatsen/ groepen in het gebouw van Demetrius en één in het Koetshuis. Iedere groep heeft één of meerdere hoofdactiviteiten, zoals (moes)-tuinwerk of verzorging van de was, textielbewerking of kunstzinnige activiteiten. Daarnaast wordt huishoudelijk werk, dienstverlenende klussen en licht arbeidsmatig werk, zoals inpakwerk gedaan. Vaak wordt er ook soep gekookt voor de lunch. Wij vinden het belangrijk dat het werk zinvol en betekenisvol is voor het individu, de groep of de maatschappij.

Je komt dus in een dynamische omgeving waar nog veel ruimte ligt voor ontwikkeling. Wij ervaren dat we met ons eigen enthousiasme voor het werk dat we doen de deelnemers “meekrijgen”. Welke vaardigheden en interesses breng jij mee?

Hoe wij willen werken
Als begeleiders willen wij op een gelijkwaardige manier samenwerken met de deelnemers. De antroposofie is voor ons een belangrijke inspiratiebron. Dat uit zich onder andere in de centrale plaats die de ontmoeting inneemt. Iemand echt ontmoeten vraagt een open houding en het leven met vragen als: Wie ben je? Wat wil je? Wat kan ik voor je doen?

Wat ga je doen?

  • Je zorgt als begeleider samen met je collega’s voor een gestructureerd en afwisselend dagprogramma voor deelnemers met uiteenlopende begeleidingsvragen.
  • Je ontwikkelt projecten en activiteiten voor de werkplaats in samenspraak met collega's.
  • Je helpt de deelnemers hun talenten te kunnen ontplooien en producten te maken die betekenis hebben en gebruikt en/of verkocht kunnen worden.
  • Jij bent in staat om zowel een groep zelfstandig te draaien als met een andere collega samen te werken.
  • Je wordt persoonlijk begeleider van één of meer deelnemers. Hierbij volg je het proces van “cyclisch werken” rond het cliëntplan. Je betrekt hier collega’s bij en de coördinerend begeleider kan je ondersteunen.
  • Voor organisatorische taken draai jij je hand niet om. Binnen het team heb jij een aantal aandachtsgebieden denk aan veiligheid, roosteren of financiën.
  • Je werkt samen met onder andere de woning/ verwanten/het sociale netwerk van de deelnemer, gedragsdeskundige, medische dienst, vrijwilligers, collega's van dagbesteding/wonen en clustermanager.


Wat krijg je ervoor terug?

  • Een bruto maandsalaris van min. € 2393,00 en max. € 3360,00 (FWG 35) bij een 36-urige werkweek volgens de CAO Gehandicaptenzorg.
  • Ruime opleiding- en ontwikkelmogelijkheden.
  • Direct een vast contract voor 20-24 uur per week.
  • Gunstige secundaire arbeidsvoorwaarden, zo ontvang je naast de standaard 8% vakantiegeld een eindejaarsuitkering van 8,33%.
  • Amerpoort stimuleert dat medewerkers Sterk in hun Werk staan, o.a. door het aanbieden van een Meerkeuzesysteem Arbeidsvoorwaarden (MKA) en een gratis cultuurlidmaatschap van CultuurWerkt!


Wat breng je mee?

  • Je hebt mbo werk- en denkniveau en een relevante afgeronde mbo-opleiding gericht op de Zorg (op minimaal niveau 3), bijvoorbeeld MMZ of Verpleegkunde.
  • Scholing in Fysieke Weerbaarheid, Medicatie en Epilepsie zijn nodig om op het Kompas te kunnen werken (je hebt deze scholingen reeds gevolgd, of bent bereid deze te volgen).
  • Je bent je ervan bewust dat het werken met deze doelgroep lichamelijk/psychisch zwaar kan zijn.
  • Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden, zowel verbaal, non-verbaal als schriftelijk.
  • Je kunt ingrijpen en adequaat handelen bij conflictsituaties.
  • Je kunt tijdig signaleren en (dreigende) escalatie voorkomen.
  • Je bent bereid om zo nodig ook ingezet te worden op de dagbestedingslocatie Toermalijn.


Nog vragen of direct solliciteren?
Voor vragen over deze functie kun je contact opnemen met Wouter Scholten (Coördinerend Begeleider) op tel: 06 12067023

Voor vragen rondom de sollicitatieprocedure kun je contact op nemen met de recruiter voor deze rol Marret Wolterbeek via 06 47529224.

Reageren op deze vacature kan tot en met de sluitingsdatum. De eerste gesprekken kunnen gedurende de looptijd plaatsvinden.

Wat een leuke functie he? We verwachten deze dan ook zelf in te kunnen vullen en acquisitie is zonde van jouw en onze tijd. Hier wordt niet op gereageerd.

Wil je een verschil maken voor mensen met een beperking?

Solliciteren naar deze vacature? Vertel waarom jij geïnteresseerd bent in deze vacature en waarom jij geschikt zou zijn hiervoor. Vergeet niet je CV ook mee te sturen.

Solliciteren kan tot en met

Ervaringsverhalen