Begeleider B, Zuiderbreedte

Organisatie:
Abrona
Locatie:
Huis ter Heide

Beschrijving

Ben jij een spin in het web en kun jij als begeleider B de client in zijn kracht zetten? Dan is deze functie echt iets voor jou!

 

Abrona ondersteunt volwassenen met een verstandelijke beperking in en nabij de provincie Utrecht. Wij bieden langdurige zorg en maatschappelijke ondersteuning. Met aandacht voor de cliënt en zijn of haar leefwereld. Met elkaar, voor elkaar. 

 

Voor onze woonlocatie Zuiderbreedte in de Meern zijn wij op zoek naar een:
Begeleider B 24-32 uur

Wat ga je doen?

Ben jij klaar om een verschil te maken en een positieve impact te hebben in het leven van anderen?

Wat ga je doen?

Als Begeleider B ben je verantwoordelijk voor de dagelijkse ondersteuning en begeleiding van de bewoners van woonlocatie Linschoten. Je werkt vanuit de individuele ondersteuningsplannen en geeft relevante input op de plannen en toets regelmatig de voortgang. Je houdt rekening met zowel de emotionele als de lichamelijke gezondheid van de bewoners. Je levert maatwerk in je ondersteuning. Je gaat uit van eigen regie en wensen/behoefte van de bewoner. Loop je ergens tegenaan in de begeleiding dan overleg of spar je met collega’s. Je ondersteunt de bewoner bij het zo zelfstandig deelnemen aan het dagelijks leven. Eigen regie staat hierbij centraal. De focus ligt op het aanmoedigen van zelfstandigheid. Als begeleider stimuleer en motiveer je de bewoners terwijl je zo min mogelijk ingrijpt. Je begeleidt met de handen op de rug. 

Je helpt cliënten om de regie over hun eigen leven te voeren. Dit betekent dat je contact houdt met hen en hun persoonlijke netwerk, en hen ondersteunt bij allerlei activiteiten in hun woon-, werk- en leefsituatie. Of het nu gaat om het opbouwen van een sociaal netwerk of het aanleren van nieuwe vaardigheden, jij ziet kansen en grijpt ze met beide handen aan.

Je werkt in een hecht team en binnen een 24-uurs rooster. De nachtdiensten zijn slaapdiensten, zodat er altijd begeleiding aanwezig is. Hierdoor kunnen bewoners hun vragen altijd stellen, maar leren ze ook om hun hulpvragen tot de volgende dag uit te stellen.

Waar kom je te werken?

Zuiderbreedte is een woonlocatie in een woonwijk in De Meern, aan de rand van het prachtige Máximapark. Hier wonen 21 cliënten, van 19 tot 80 jaar oud, met een licht tot matige verstandelijke beperking.

Elke cliënt heeft een eigen appartement van ongeveer 20 m², compleet met zit-, slaap- en badkamer. Daarnaast zijn er drie gemeenschappelijke woonruimtes met keukens en een grote gezamenlijke tuin. Onze cliënten vormen een diverse groep en de zorgvraag richt zich vooral op verbale ondersteuning. Overdag zijn de meeste cliënten naar de dagbesteding of aan het werk.

Bij Zuiderbreedte werken we met de Triple C methodiek. We streven ernaar om de achterliggende behoeften van onze cliënten te begrijpen en zetten ons in om hen zoveel mogelijk het gewone leven te laten ervaren. Het is belangrjjk dat je beseft dat Zuiderbreedte het thuis is van onze cliënten.

 

Kandidaat profiel

Wie ben jij?

Jij voelt je snel thuis in diverse systemen en digitale zorgdossiers en weet hoe je hiermee werkt. Ook beschik je over een MBO diploma op niveau 3 richting de zorg. 

Daarnaast: 

✔ Heb je affiniteit en minimaal 2 jaar werkervaring met onze doelgroep; licht & matig verstandelijk beperkt; 

✔ Ben je motiverend en stimulerend zowel naar je collega’s als naar de cliënten; 

✔ Verdiep je je graag in de werk- en dagbestedingsmogelijkheden voor jouw cliënten; 

✔ Beschik je over overtuigingskracht; 

✔ Heb je hart voor zorg!

Aanbieding

Wat bieden wij jou?

Abrona biedt jou een contract voor een jaar aan met uitzicht op onbepaalde tijd.

De functie van Begeleider B wordt afhankelijk van je ervaring en opleidingsniveau gewaardeerd in FWG 35 met een salaris van maximaal 3360,- op basis van een 36-urige werkweek (het salaris is conform de cao Gehandicaptenzorg). Eind 2024 vindt er een verhoging plaats van 2%. 

Naast het salaris bieden wij jou: 

  • Een aantrekkelijke eindejaarsuitkering van 8,33%; 
  • 144 vakantie uren en 57 Balans-uren per jaar (o.b.v 36 uur); 
  • Een tegemoetkoming in de reiskosten; 
  • Een voordelige aanvullende collectieve zorgverzekering;
  • Een arbeidsvoorwaarden meerkeuzesysteem (bv. fietsplan, laptop, fitness);
  • Gerichte bijscholing, training en coaching zodat je nog beter wordt in je werk
  • Vrij toegang tot het leerportaal GoodHabitz waar je ongelimiteerd e-learning modules kunt volgen; 

Hoe nu verder?  

Enthousiast geworden over deze vacature? Solliciteer! We leren je graag kennen om te zien of jij met jouw Expertise, Ervaring, Empathie en Energie bij ons past. 

Meer weten? Bel, mail of app met Sharon van Rijnstra op telefoon 06-24216827 of sharon.van.rijnstra@abrona.nl 

Bij indiensttreding dien je een geldige VOG te kunnen overhandigen.  

Wil je een verschil maken voor mensen met een beperking?

Solliciteren naar deze vacature? Vertel waarom jij geïnteresseerd bent in deze vacature en waarom jij geschikt zou zijn hiervoor. Vergeet niet je CV ook mee te sturen.

Ervaringsverhalen