Coördinerend Begeleider Gezinsondersteuning

Organisatie:
Amerpoort
Locatie:
Amersfoort
Opleidingsniveau
HBO
Uren per week
24 - 28 uur per week

Solliciteren kan tot en met

Krijg jij energie van cliënten begeleiden waarmee je hun gezinnen ondersteunt en ontlast en ben je daarnaast goed in zaken regelen, overzicht houden, collega’s coachen en bijdragen aan verbinding? Lees dan snel verder!

Jouw plek bij Amerpoort
Je komt te werken bij Gezinsondersteuning een afdeling waar Respijtzorg aangeboden wordt en die valt binnen het cluster Jeugd & Gezin van Divisie 2. Onder Gezinsondersteuning vallen de volgende zes onderdelen: Logeren, KIDS Regulier, KIDS Speciaal Onderwijs, de Buitenschoolse Opvang binnen een speciaal onderwijssetting (BSO Vosheuvel), de Zaterdagopvang en Thuis Ondersteunende Zorg (TOZ).

De afdeling Gezinsondersteuning zit in de overgangsfase van 4 eenheden aangestuurd door coördinatoren met één overstijgende Manager, naar 3 eenheden met elk een eigen Manager Zorg. Hiermee zet de afdeling Gezinsondersteuning een volgende stap in aansluiting op de recente transitie die binnen Amerpoort plaatsgevonden heeft.

Voor deze vacature zijn we nu op zoek naar een nieuwe collega voor de BSO. Op onze locatie BSO de Vosheuvel in Amersfoort staan onze begeleiders klaar om leerlingen op te vangen na school en ook in de schoolvakanties. Wordt jij onze nieuwe collega

Wat ga je doen?
Jouw rol als Coördinerend begeleider is tweeledig. Enerzijds begeleid je binnen je eigen onderdeel je cliënten op basis van het persoonlijk plan, maar ook vanuit jouw ervaring, kennis en kunde. Anderzijds heb je een coördinerende rol binnen het team waar jij werkt. Bij de BSO werk je in een team samen rondom een groep cliënten op een locatie. Met elkaar zullen we de rol van coördinerend begeleider binnen gezinsondersteuning nader uitwerken

Als Coördinerend begeleider werk je intensief samen met de gedragsdeskundige, de manager zorg. Samen draag je zorg voor goede begeleiding van de cliënten en passende ontlasting van de ouders/ verzorgers of leerkrachten. Je hebt overzicht op zaken als de registratie van zorg en de zorgplancyclus. Je ondersteunt, coacht en motiveert collega’s waar nodig bij deze zaken en in de uitvoering van hun werk. Je bent een luisterend oor voor je collega’s, signaleert richting gedragsdeskundige en manager zorg en verwijst collega’s naar hen door. Als coördinerend begeleider analyseer je ontwikkelingsbehoeften en stimuleer je ontwikkeling van begeleiders. Dit doe je door hen te coachen in hun werkproces. Het geven van passende feedback en het voeren van individuele gesprekken met collega's kan hiervan een onderdeel zijn. Je bent daarnaast als begeleider een aanspreekpunt voor ouders/ verzorgers en samenwerkingspartners voor praktische zaken. Als Coördinerend begeleider ben je hierin een voorbeeld voor je collega’s en je ondersteunt en coacht hen hierin. Samen met de gedragsdeskundige en de manager zorg draag je bij aan het continue proces van leren, verbeteren en ontwikkelen van de verschillende onderdelen van gezinsondersteuning, aansluitend bij de behoeften vanuit de samenleving.

Wat krijg je ervoor terug?

  • Werken binnen de BSO volgens het met jou afgesproken dienstenpatroon of teamrooster.
  • De mogelijkheid om samen met jouw collega coördinerend begeleiders in een enthousiast team van gedragsdeskundigen en manager zorg bij te dragen aan de doorontwikkeling van gezinsondersteuning.
  • Een bruto maandsalaris van min. € 2821,00 en max. € 3938,00 (FWG 45) bij een 36-urige werkweek volgens de CAO Gehandicaptenzorg.
  • Direct een vast contract voor 24-28 uur per week.
  • Ruime opleiding- en ontwikkelmogelijkheden.
  • Gunstige secundaire arbeidsvoorwaarden, zo ontvang je naast de standaard 8% vakantiegeld een eindejaarsuitkering van 8,33%.
  • Amerpoort stimuleert dat medewerkers Sterk in hun Werk staan, o.a. door het aanbieden van een Meerkeuzesysteem Arbeidsvoorwaarden (MKA) en een gratis cultuurlidmaatschap van CultuurWerkt!


Wat breng je mee?

  • Hbo werk- en denkniveau en een op de zorg en/of onderwijs gericht diploma op ten minste mbo-niveau 4 gecombineerd met minimaal 3 jaar werkervaring in een soortgelijke functie.
  • Je hebt affiniteit met respijtzorg, niet alleen de zorg voor de cliënt is van belang, de ondersteuning en ontlasting van het gezin is dat ook.
  • Je bent positief ingesteld en weet snel te schakelen tussen uiteenlopende hulpvragen en werkzaamheden.
  • Je bent stressbestendig, flexibel, staat proactief in je werk, neemt initiatief maar kan ook anderen motiveren.
  • Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden, zowel verbaal, non-verbaal als schriftelijk.
  • Je beschikt over coachende vaardigheden.
  • Netwerkgericht, waarbij je het als een uitdaging ziet om actief externe partijen, het netwerk en het cliëntsysteem bij beantwoording van cliëntvragen te betrekken.


Nog vragen of direct solliciteren?
Voor vragen over deze functie kun je contact opnemen met Marieke Verhoeff (Manager Zorg Gezinsondersteuning) via 06-82355023.

Voor vragen rondom de sollicitatieprocedure kun je contact op nemen met de Recruiter voor deze rol Marissa Smit via +31657615616.

Reageren op deze vacature kan gedurende de gehele looptijd. De eerste gesprekken vinden doorlopend plaats. Indien wij een nieuwe collega hebben gevonden sluiten wij de vacature.

Wat een leuke functie he? We verwachten deze dan ook zelf in te kunnen vullen en acquisitie is zonde van jouw en onze tijd. Hier wordt niet op gereageerd.

Wil je een verschil maken voor mensen met een beperking?

Solliciteren naar deze vacature? Vertel waarom jij geïnteresseerd bent in deze vacature en waarom jij geschikt zou zijn hiervoor. Vergeet niet je CV ook mee te sturen.

Solliciteren kan tot en met

Ervaringsverhalen