Begeleider | Wonen en Dagbesteding Broekhuizen

Organisatie:
Vanboeijen
Locatie:
Broekhuizen
Opleidingsniveau
MBO
Uren per week
uren in overleg

Solliciteren kan tot en met

Voel jij je snel thuis in een landelijke omgeving? Steek je graag je handen uit de mouwen om buiten bezig te zijn? Doe jij dit graag samen met anderen? Heb jij daarbij aandacht voor de ander als het even niet meezit, sta je stevig in je schoenen waarbij je niet terugdeinst bij intensieve verbale en fysieke uitingen van emoties van de ander en weet jij de rust te bewaren en het houvast te zijn om samen weer verder te kunnen? Dan is deze functie op deze locatie echt iets voor jou!

Wij zoeken een betrokken en daadkrachtige begeleider om ons team bij Vanboeijen te versterken op locatie Broekhuizen wonen en dagbesteding.

Over de locatie

Broekhuizen is een buurtschap net buiten Meppel. Hier staan tussen de landerijen en langs het water een mooi appartementencomplex waar 14 bewoners hun thuis hebben met daarnaast een dagbestedingsgebouw waar 13 deelnemers werkzaam zijn overdag.

De woonlocatie, een mooie vrijstaande boerderij, is verdeeld over 2 verdiepingen, waarbij iedere verdieping zijn eigen gezamenlijke woonkeuken heeft.
De veertien appartementen hebben bijna allemaal een eigen tuin of balkon. De locatie is landelijk gelegen met veel ruimte om het huis. Dit geeft de mogelijkheid om veel activiteiten te ondernemen.
In het naastgelegen gebouw is de dagbesteding. Omringd door groen en een grote werkplaats zijn hier veel mogelijkheden gecreëerd. Het pand is opgedeeld in verschillende ruimtes. Een helft gericht op productie en dienstverlening (houtverwerking en tuinonderhoud), de andere helft op belevingsgerichte activiteiten en dienstverlening (buitenactiviteiten, muziek, thuiswerk-werkzaamheden, koken e.d.
Broekhuizen beschikt over drie teams die nauw samenwerken met elkaar. Teams Broekhuizen bestaat uit professionele zorgmedewerkers.

Over de functie, wat ga je doen

Op de locatie wordt 24 uur per dag begeleiding en verzorging geboden bij zowel wonen, zelfzorg, werken/dagbesteding als vrije tijd. Hierbij wordt er gewerkt vanuit de ankers van Triple-C. Zoveel mogelijk het gewone leven ervaren binnen de mogelijkheden van onze bewoners en deelnemers. Dit draag je uit door Richting te geven, Uit te nodigen en Ruimte te geven binnen het kunnen en aankunnen van elk individu. Samen 100 procent is je uitgangspunt. Als begeleider ondersteun je bij alle facetten van het dagelijkse leven. Er wordt ondersteuning geboden bij het opstaan/naar bed gaan, eten, ADL handelingen, medische handelingen, daginvulling geven door dagroutines uit te voeren (dagbestedingsactiviteiten, fietsen, wandelen, koken, wassen en dergelijke).

Op de werkvloer ben je nooit alleen. Met een team van begeleiders kleur je samen de dag van de bewoners en de deelnemers. Iedereen observeert en rapporteert over de bewoners en deelnemers. Aandacht vragende stukken worden altijd besproken in samenwerking en afstemming in de driehoek. Ouders/verwanten/vertegenwoordigers en andere disciplines (orthopedagoog, arts, zorgmanager) zijn nauw betrokken bij de zorg.

Over jou, onze nieuwe collega

Als Begeleider Complexe Zorg werk je met mensen die extra zorg nodig hebben vanwege hun diverse ontwikkelingsniveaus en behoeften, vaak met een disharmonisch ontwikkelingsprofiel en een verleden vol uitdagingen.
In deze rol bied je de stabiliteit en ondersteuning die nodig zijn voor hun ontwikkeling, waarbij je een veilige en zorgzame omgeving creëert. Je draagt bij aan hun welzijn door stresssignalen vroegtijdig te herkennen en effectief te reageren. Je bent er altijd, in goede momenten, maar ook in slechte momenten. Ook wanneer je bewoner of deelnemer de situatie niet kan overzien blijf jij de veilige ander en je deinst niet terug bij agressie-uitingen. Met jouw onvoorwaardelijke ondersteuning help je hen zichzelf beter te leren kennen en ondersteunt hen, samen met het team, in hun alledaagse leven.
Je speelt in op hun behoeften, biedt onvoorwaardelijke steun, past je communicatiestijl aan, bewaakt grenzen en blijft onderzoekend naar hun diepere behoeften.

Wat bieden wij jou?

  • Je krijgt een contract van een jaar aangeboden en bij wederzijds goed bevinden wordt dit contract omgezet in een contract van onbepaalde tijd.
  • De contracturen zijn in overleg.
  • Een salaris conform de CAO-Gehandicaptenzorg van maximaal € 3606,- bruto per maand op basis van 36 uur, afhankelijk van je werkervaring (FWG 40).
  • Daarnaast ontvang je in mei jouw vakantiegeld en in december ontvang je een eindejaarsuitkering.
  • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een pensioenregeling via het PFZW.
  • Een reiskostenregeling en voor de shoppers onder ons aantrekkelijke kortingen via Benefits at Work bij bijvoorbeeld Bol.com.

Wat neem jij verder mee?

  • Voorkeur in het bezit van een zorg relevante opleiding op mbo 3, 4 of hbo-niveau.
  • Je hebt affiniteit met autisme, psychiatrie en moeilijk verstaanbaar gedrag.
  • Je beschikt over een duidelijke manier van communiceren met alle disciplines (cliënten, collega's, ouders en verwanten, vrijwilligers en andere betrokkenen).

We hebben je enthousiast gemaakt! En nu?

We gaan graag met je in gesprek! Stuur je CV en motivatiebrief naar ons toe via de link solliciteer.
Eerst nog wat vragen? Neem dan contact op met één van onze recruiters door te bellen of Whatsappen naar: Helga Kohl (06 29 48 78 04) | Ella Klaassen (06 13 74 63 29) of stuur een mail naar werving.selectie@vanboeijen.nl
Heb je vragen betreft de doelgroep of locatie Neem dan contact op met Gürgün Budak, Zorgmanager, door te bellen of Whatsappen naar 06 20810181.

Als onderdeel van de procedure vragen wij je een dienst mee te draaien. Om bij Vanboeijen in dienst te treden is de overhandiging van een Verklaring Omtrent Gedrag verplicht.

De vacature wordt tegelijkertijd in- en extern geplaatst, interne kandidaten hebben voorrang in de procedure.

Wil je een verschil maken voor mensen met een beperking?

Solliciteren naar deze vacature? Vertel waarom jij geïnteresseerd bent in deze vacature en waarom jij geschikt zou zijn hiervoor. Vergeet niet je CV ook mee te sturen.

Solliciteren kan tot en met

Ervaringsverhalen