Persoonlijk begeleider LVB/MVB, Oploo Bronlaak

Organisatie:
DeSeizoenen
Locatie:
Oploo
Opleidingsniveau
MBO NIVEAU 4
Uren per week
24 - 32 uur per week

Solliciteren kan tot en met

Vacature Persoonlijk begeleider LVB/MVB, Woonhuis Belakane, Bronlaak Oploo

Wij zoeken voor onze woonhuis Belakane een enthousiaste en betrokken Persoonlijk Begeleider.

Waar ga je werken en wat ga je doen?
Je komt te werken bij het woonhuis ‘Belakane’: een dynamische, open woongroep van mannen met een licht verstandelijke beperking in combinatie met onder andere autisme, hechtingsproblematiek en moeilijk verstaanbaar gedrag. Deze bewoners hebben behoefte aan structuur, liefdevolle begrenzing, warme sfeer en lekker buiten bezig zijn.

Bewoners voeren zelfstandig hun taken uit in nabijheid van begeleiding, zijn dagelijks erg actief en ondernemend. Je bent als medewerker betrokken en actief in de ondersteuning en gebruikt daarbij een sterk aanpassend vermogen. Iedere bewoner is uniek en vraagt een andere manier van aanpak, jij kunt dan ook goed schakelen en samenwerken op afstand, omdat je alleen werkt op deze woongroep. Dit is voor jou een uitdaging waarin je creatief kan denken en oplossingsgericht en motiverend handelt.

Als Persoonlijk begeleider beschik je daarnaast over een helicopterview en ben je in staat om snel te schakelen tussen complexe situaties. Je neemt initiatief wanneer zich bijzondere situaties voordoen en bent niet bang om verantwoordelijkheid te nemen.

Je coördineert alle zorg rondom de bewoners. Dit betekent onder andere dat je schakelt tussen bewoner, gedragskundige, collega’s en ouders/vertegenwoordigers. Bij dit alles stel je de waarden van de antroposofie en Triple-C voorop.

Je komt in een fijn, enthousiast team te werken dat niet alleen oog heeft voor de kwaliteiten van bewoners, ook die van elkaar.

Wat bieden we nog meer:

  • Hechte samenwerking in een leuk team en een mooie werkomgeving midden in de natuur.
  • Contract voor onbepaalde tijd, het aantal uren stellen we vast in overleg met jou. Waarbij 24 uur het minimaal en 32 uur het maximum aantal contracturen is.
  • Salaris conform CAO-GHZ FWG 45
  • Alles wat verder is afgesproken in de CAO, o.a. eindejaarsuitkering, pensioen en reiskosten.
  • En als extra: bedrijfsfitness met hoge korting, en vergoeding van woon-werkverkeer met een max. van 50 km enkele reis.


Indien gewenst bestaat er uiteraard de mogelijkheid om een meeloop moment te plannen, zodat je kennis kan maken met de bewoners en de sfeer.

Wat vragen wij van jou?
Wij zoeken een collega met een positief en geduldig karakter en die wil werken in zowel begeleidende als verzorgende taken. Iemand die uitdagingen niet uit de weg gaat maar denkt in oplossingen. Jij hebt een groot hart voor de bewoners en wilt hier graag vorm aan geven. Natuurlijk zorg jij samen met je collega’s voor een warme en gezellige woonomgeving.

Je hebt een zelfstandige, mensgerichte begeleidingsstijl die je aanpast op de situatie. Je hebt ervaring in het begeleiden van bewoners met een complexe ondersteuningsvraag. Ervaring met hechtingsproblematiek, autisme en moeilijk verstaanbaar gedrag kan van pas komen. Maar je persoonlijkheid, je vermogen om te reflecteren op je eigen handelen en om je kwetsbaar en lerend op te stellen zijn misschien nog wel belangrijker. Hiervoor beschik je over een relevante opleiding binnen Zorg en Welzijn op minimaal niveau 4.

Je bent een zelfstandige professional en schroomt niet om initiatief te nemen in taken die er liggen. Je hebt ervaring in het coördineren van het zorgproces en stelt, samen met het team en gedragskundige, het ondersteuningsplan op. Je bewaakt het zorgproces en neemt collega’s hierin mee. Je communiceert helder en eenduidig naar je collega’s, bewoners en verwanten.

We vragen van jou een enthousiaste inzet; je krijgt er veel dankbaarheid en waardering voor terug.

Ben je nieuwsgierig geworden?
Solliciteer dan snel via onze site, waar je jouw motivatiebrief en CV kunt uploaden. Vragen? Bel gerust met William Sleegers (tel. 06-16026525) voor meer informatie.

Bronlaak alvast in vogelvlucht beleven voordat je reageert, bekijk dan dit leuke filmpje IKZORG!

Werken bij DeSeizoenen, locatie Bronlaak in Oploo: https://www.youtube.com/watch?v=Xk8xLZslaPs

Of meld je aan voor een rondleiding op Bronlaak. Klik hier voor de data: https://deseizoenen.org/actueel/rondleidingen

Bronlaak is een unieke woon- en werkgemeenschap voor mensen met een verstandelijke beperking en is gelegen op een prachtig landgoed.

We werken vanuit de antroposofische mensvisie die talenten en wensen ziet in plaats van beperkingen. Je voelt op Bronlaak de saamhorigheid. Iedereen draagt zijn steentje bij aan de gemeenschap en levert een waardevolle bijdrage. Of je er nu woont of werkt: je doet ertoe, je bent van waarde en we geven de dag zin.

We kennen een rijk cultureel leven dat zichtbaar wordt in onze (jaar)feesten, concerten, voorstellingen en exposities. Uiteraard zijn onze medewerkers van harte welkom om deze momenten mee te beleven en te doen.

Wil je een verschil maken voor mensen met een beperking?

Solliciteren naar deze vacature? Vertel waarom jij geïnteresseerd bent in deze vacature en waarom jij geschikt zou zijn hiervoor. Vergeet niet je CV ook mee te sturen.

Solliciteren kan tot en met

Ervaringsverhalen