(Assistent) Begeleider

Organisatie:
Amerpoort
Locatie:
Baarn
Opleidingsniveau
MBO NIVEAU 3
Uren per week
26 - 32 uur per week

Solliciteren kan tot en met

Wij zijn een hecht en sociaal team die de zorg centraal zetten. We doen dit met passie en gedrevenheid maar zeker ook met humor. Zoek jij afwisseling in je dienst en kun je schakelen tussen EMB en MVG dan zijn we op zoek naar jou!

Jouw plek bij Amerpoort
Je komt te werken op Vijverlaan 21. Vijverlaan 21 bevindt zich op locatie Nieuwenoord in Baarn. Nieuwenoord is als een dorp: midden in de natuur, waar mensen van oud tot jong, met uiteenlopende mogelijkheden, wonen en samenwerken. Er is een goede balans tussen veiligheid en levendigheid, zodat bewoners, familieleden en medewerkers zich thuis voelen. Dit woonpark biedt de gelegenheid om elkaar te ontmoeten en uiteenlopende activiteiten te ondernemen op een plek en manier die past bij de wensen van de verschillende bewoners. Het team waar je mee gaat werken is open, eerlijk en vastberaden. Onderling vertrouwen en humor in het team leiden tot een goede samenwerking.

De cliënten maken gebruik van een gezamenlijke badkamer, woonkamer en keuken. Iedere cliënt heeft een eigen slaapkamer. De cliënten zijn volledig afhankelijk van de begeleiding en deze is vooral gericht op de zorg en ondersteuning. Omdat het een groep met 7 jong volwassenen en 1 ouder wordende is, is ontwikkelingsgericht denken en handelen van groot belang. De cliënten hebben allemaal hun eigen zorgvraag en karakters, zij communiceren non verbaal en dat vraagt van jou als (Assistent) Begeleider geduld en observatie, maar ook uitdaging om te onderzoeken en te ondernemen. De cliënten ordenen de wereld overwegend lichaamsgebonden dan wel beginnend associatief.

Familie en activiteiten ondernemen staat centraal. Zo zijn er o.a. oudervergaderingen, regelmatig activiteiten met ouders en een keer per jaar wordt er een bewonersvakantie georganiseerd.

Wat ga je doen?
Jij biedt als Begeleider of als Assistent Begeleider goede zorg en ondersteuning aan 8 cliënten met een ernstige verstandelijke beperking. Je zorgt voor een veilige leefomgeving, persoonlijke ontwikkeling en het aanbieden en ondernemen van activiteiten. Daarnaast creëer jij een balans tussen prikkels en rust. Twee van de cliënten zijn rolstoelgebonden. De andere cliënten kunnen zich binnen de woning zelfstandig verplaatsen. Een cliënt krijgt volledig 1-op-1 begeleiding en een andere cliënt krijgt op de zorgmomenten 1-op-1 begeleiding. Daarnaast help je met ondersteunende (huishoudelijke) werkzaamheden, met of zonder cliënten (je kookt bijvoorbeeld het avondeten of doet boodschappen).

Wij werken integraal. Integraal werken houdt in dat we één leefwereld voor onze cliënten organiseren, waarin we geen onderscheid meer maken tussen wonen en dagbesteding. Voor dagbesteding gaan wij vijf dagen in de week met onze cliënten naar de eend. Daar hebben wij onze eigen ruimte. In het weekend gaan sommige cliënten naar ouders en organiseren we vaak een leuk uitje, dit kan zijn met de bus rijden, ergens een ijsje eten, tot een dagje Efteling.

Voor organisatorische taken draai jij je hand niet om en als begeleider heb je ook mentorschap over een cliënt. Daarnaast heb jij een aantal aandachtsgebieden (Denk aan veiligheid of financiën. Dit soort taken verdeel je onderling, zodat je iets doet dat bij je past). Je signaleert en bespreekt bijzondere situaties met je collega's.

Wat krijg je ervoor terug?

  • Begeleider, een bruto maandsalaris van min. € 2393,00 en max. € 3360,00 (FWG 35) bij een 36-urige werkweek volgens de CAO Gehandicaptenzorg.
  • Assistent begeleider, een bruto maandsalaris van min. € 2182,00 en max. € 3128,00 (FWG 30) bij een 36-urige werkweek volgens de CAO Gehandicaptenzorg.
  • Ruime opleiding- en ontwikkelmogelijkheden.
  • Een jaar contract van 26-32 uur per week, met uitzicht op een vast contract.
  • Gunstige secundaire arbeidsvoorwaarden, zo ontvang je naast de standaard 8% vakantiegeld een eindejaarsuitkering van 8,33%.
  • Amerpoort stimuleert dat medewerkers Sterk in hun Werk staan, o.a. door het aanbieden van een Meerkeuzesysteem Arbeidsvoorwaarden (MKA) en een gratis cultuurlidmaatschap van CultuurWerkt!


Wat breng je mee?

  • Je hebt mbo werk- en denkniveau en een relevante afgeronde mbo-opleiding gericht op de Zorg (op minimaal niveau 3), bijvoorbeeld MMZ.
  • Je hebt ruime werkervaring met het werken met mensen met een verstandelijke beperking en/of relevante stage-ervaring.
  • Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden, zowel verbaal, non-verbaal als schriftelijk.
  • Je bent flexibel.
  • Je werkt onregelmatig de diensten liggen tussen de 07.00 's ochtends en 22.30 's avonds. Ook in de weekenden en op feestdagen. Je draait géén nachtdiensten of slaapdiensten.


Nog vragen of direct solliciteren?
Voor vragen over deze functie kun je contact opnemen met Charloes van Goethem - van Soeren via 0683155305.

Voor vragen rondom de sollicitatieprocedure kun je contact op nemen met de recruiter voor deze rol Marret Wolterbeek via 0647529224.

Reageren op deze vacature kan tot en met de sluitingsdatum. De eerste gesprekken kunnen gedurende de looptijd plaatsvinden.

Wat een leuke functie he? We verwachten deze dan ook zelf in te kunnen vullen en acquisitie is zonde van jouw en onze tijd. Hier wordt niet op gereageerd.

Wil je een verschil maken voor mensen met een beperking?

Solliciteren naar deze vacature? Vertel waarom jij geïnteresseerd bent in deze vacature en waarom jij geschikt zou zijn hiervoor. Vergeet niet je CV ook mee te sturen.

Solliciteren kan tot en met

Ervaringsverhalen