Begeleider B

Organisatie:
Amerpoort
Locatie:
Amersfoort
Opleidingsniveau
MBO NIVEAU 4
Uren per week
24 - 36 uur per week

Solliciteren kan tot en met

Zoek jij een dynamische en uitdagende nieuwe werkplek? Wil jij met enthousiaste collega’s een fijne woonplek realiseren voor jongvolwassenen? Pak dan nu je kans, reageer snel!

Jouw plek bij Amerpoort
Bij Woongroep Amervoorde wonen sinds maart 2018, 26 jongvolwassenen (in de leeftijd van 19 tot 39 jaar) met een matige en licht verstandelijke beperking, waarvan de meeste voor het eerst op zichzelf wonen. Een unieke locatie waarin jij met veel afwisseling de bewoners begeleidt om zo zelfstandig mogelijk te wonen. Zo voer je met de bewoners gesprekken over vriendschap en wat dat inhoud, creëer je een mooi kapsel of ga je gezellig samen een ijsje eten of koffiedrinken op het terras. Daarnaast heb je dagelijkse gesprekjes over hoe het met ze gaat.

Woongroep Amervoorde is een particulier wooninitiatief dat door de ouders van een aantal bewoners met een verstandelijke beperking is opgericht met als einddoel een prettige veilige woonvorm met 24-uurs begeleiding voor de bewoners. De budgethouders kopen voor de bewoners de ondersteuning collectief in bij Amerpoort. Amerpoort levert er als het ware professionele begeleiding aan huis. Het complex bestaat uit 26 individuele appartementen verdeeld over 3 woonlagen met elk hun eigen identiteit. Dit maakt dat het werken op elke verdieping anders is en voor veel afwisseling in je werk zorgt. De bewoners hebben een inpandig appartement met 3 gemeenschappelijke woonkamers en keukens, waar ook activiteiten worden ondernomen. We begeleiden de bewoners individueel, maar ook gezamenlijk in de woonkamer tijdens de gezamenlijke momenten.

Het complex ligt op loopafstand van het centrum van Amersfoort. Er is veel aandacht voor de individuele bewoners. Dit maakt dat jij ook wel eens met een van de bewoners of met een groepje een terrasje pakt, of juist een heerlijke wandeling in het park maakt.

Wil je een indruk krijgen van je nieuwe locatie? Bekijk het dan dit filmpje!

De ouders hebben een doel:

'Wij willen een fijn huis creëren waar onze kinderen zich veilig en thuis kunnen voelen. Een huis waar onze kinderen, eventueel met onze hulp, de regels bepalen en organiseren wat zij nodig hebben om zo zelfstandig mogelijk te kunnen wonen en leven. Een huis waar ze actief deel uitmaken van de buurt. Een sociale omgeving waar onze kinderen hun eigen bijdrage kunnen leveren aan de samenleving: door er te wonen, te werken, kortom: door erbij te horen. Zo zelfstandig mogelijk waar het kan en goede zorg als het moet.'

Wat ga je doen?
Jij zorgt in samenwerking met de betrokken ouders, dat de bewoners een fijn huis hebben waar zij zich veilig en thuis voelen. Je werkt daarbij volgens het principe 'wat je zelf kunt, dat doe je zelf, wat je kunt leren, ga je leren en bij wat je niet kunt, krijg je uiteraard ondersteuning'. Dit doe jij samen met 16 collega's én een teamleider.

  • Je zorgt voor de bevordering van zelfredzaamheid, regie en zelfstandigheid en de verdere ontwikkeling op diverse levensgebieden van de bewoners.
  • Je ondersteunt de bewoners bij het wonen in een woongroep, liggend in een woonwijk en waar mogelijk deelname aan de samenleving.
  • Voor praktische zaken in de ondersteuning werk je altijd samen met de bewoners en ouders/netwerk die voor hem/haar belangrijk zijn.
  • Je begeleidt en coacht bewoners daar waar nodig in de dagelijkse zaken, zoals douchen, aankleden, ontbijt, boodschappen doen, huishoudelijk ondersteuning, sociale contacten en activiteiten voor ontspanning.
  • Je ondersteunt de bewoners individueel en ook bij hoe nu te wonen binnen een groep, zoals bij koffie/thee momenten en gezamenlijke maaltijden.
  • Je ondersteunt de bewoners 24/7, je werkt onregelmatig en draait slaapdiensten.
  • Je werkt nauw samen met je collega’s, de teamleider en de ouders van de bewoners.


Wat krijg je ervoor terug?

  • Een bruto maandsalaris van min. € 2393,00 en max. € 3360,00 (FWG 35) bij een 36-urige werkweek volgens de CAO Gehandicaptenzorg.
  • Ruime opleiding- en ontwikkelmogelijkheden.
  • Een jaarcontract van 24 uur per week, met uitzicht op een vast contract.
  • Gunstige secundaire arbeidsvoorwaarden, zo ontvang je naast de standaard 8% vakantiegeld een eindejaarsuitkering van 8,33%.
  • Amerpoort stimuleert dat medewerkers Sterk in hun Werk staan, o.a. door het aanbieden van een Meerkeuzesysteem Arbeidsvoorwaarden (MKA) en een gratis cultuurlidmaatschap van CultuurWerkt!


Wat breng je mee?

  • Je hebt affiniteit met de organisatiestructuur passend bij een particulier wooninitiatief.
  • Je beschikt over een relevante afgeronde mbo- (minimaal niveau 4) of hbo-opleiding (bijvoorbeeld SPH, SPW of MMZ).
  • Je hebt relevante en aantoonbare werkervaring met de doelgroep matig tot licht verstandelijk beperkte mensen.
  • Je hebt ervaring met het opstellen van - en bent zorgvuldig in, het actualiseren van zorgplannen.
  • Je bent loyaal en flexibel inzetbaarheid voor onregelmatige diensten, waaronder ook slaapdiensten.
  • Het aansluiten, schakelen en omgaan met verschillende bewoners doe je graag.
  • Je beschikt over inzicht in de verschillende rollen binnen de driehoek, en het kunnen omgaan met dilemma's is voor jou een uitdaging.
  • Je bent een netwerker, in staat om verbindingen te leggen en samen te werken met betrokken teamleden, ouders en andere disciplines.
  • Je hebt gevoel voor afstand en nabijheid. Inzicht in de verschillende rollen binnen de driehoek. Omgaan met dilemma’s is een uitdaging en wanneer nodig vraag je advies of ondersteuning.
  • Je hebt een nieuwsgierige, creatieve en actieve mentaliteit.
  • Je bent (bij voorkeur) gecertificeerd voor medicatie en epilepsie.


Nog vragen of direct solliciteren?
Voor vragen over deze functie kun je contact opnemen met Kunie Bos via 06 83270308.

Voor vragen rondom de sollicitatieprocedure kun je contact op nemen met de recruiter voor deze rol Marret Wolterbeek via 06 47529224.

Reageren op deze vacature kan tot en met de sluitingsdatum. De eerste gesprekken kunnen gedurende de looptijd plaatsvinden.

Wat een leuke functie he? We verwachten deze dan ook zelf in te kunnen vullen en acquisitie is zonde van jouw en onze tijd. Hier wordt niet op gereageerd.

Wil je een verschil maken voor mensen met een beperking?

Solliciteren naar deze vacature? Vertel waarom jij geïnteresseerd bent in deze vacature en waarom jij geschikt zou zijn hiervoor. Vergeet niet je CV ook mee te sturen.

Solliciteren kan tot en met

Ervaringsverhalen