Persoonlijk Begeleider | Perenstraat 8-12 Assen

Organisatie:
Vanboeijen
Locatie:
Assen
Opleidingsniveau
MBO NIVEAU 4
Uren per week
24 uur per week

Solliciteren kan tot en met

Bij Ouderinitiatief Voor Elkaar in Assen hebben we een prachtige kans voor een Persoonlijk Begeleider (24 uur per week). Heb jij een warme persoonlijkheid en ervaring in de zorg voor mensen met een licht tot matige verstandelijke beperking? Dan zijn wij op zoek naar jou! Sluit je aan bij ons toegewijde team en help ons om een veilige, liefdevolle omgeving te creëren waar onze bewoners kunnen bloeien.

Over de locatie

Bij ouderinitiatief Voor Elkaar wonen 12 bewoners met een licht verstandelijke beperking variërend in leeftijd van 23 tot 56 jaar, zij hebben allemaal een eigen appartement. Daarnaast zijn er twee huiskamers waar gezamenlijk activiteiten worden ondernomen. Zoals samen eten, koffie- en theedrinken, een spelletje doen, knutselen of gezellig samen zijn. Ook ondernemen we activiteiten buitenshuis, wat we gaan doen bedenken we samen. Zo kunnen we er met onze eigen bus op uit gaan in het weekend om te wandelen, te bowlen of bijvoorbeeld een bezoekje aan de dierentuin te brengen. Het ouderinitiatief is opgericht door ouders/verwanten en samen met het team geven we de bewoners een thuis. Voor elkaar koopt zorg in bij Vanboeijen. Als medewerker kom je dan ook in dienst bij Vanboeijen.

Hoe ziet je dag eruit?

Bij Voor Elkaar werk je in de ochtend samen met nog één collega. Je zorgt er samen voor dat alle bewoners de dag op een goede manier starten, en er leuk en verzorgd uitzien om op tijd naar de dagbesteding te gaan. Het vervoer doen we zelf, een rijbewijs is dan ook een pré.
Uiteraard hebben jullie daarna zelf dan nog wel de nodige taken die je met elkaar oppakt en doorspreekt. Je vroege dienst sluit je, als er geen bijzonderheden zijn zoals bijvoorbeeld een tandartsafspraak, om 10.30 uur af.
Als de bewoners rond 15.30 uur weer thuiskomen, is het tijd voor een kopje thee!
Je bent natuurlijk erg benieuwd hoe de bewoners het hebben gehad op de dagbesteding en vraagt naar hun belevenissen. Valt je iets op in het gedrag of merk je iets anders op? Sluit dan aan bij de vraag van de bewoner en begeleid en ondersteun hem of haar waar nodig, samen 100%
Huiselijkheid blijft ook in de middag en avond heel belangrijk en staat in het teken van ontspanning, sporten, chillen of actief eropuit gaan. In elke huiskamer koken de begeleiders zelf en de bewoners helpen hierbij zoveel mogelijk.
Ruimte voor leuke ideeën en creativiteit juichen we toe. Een uitje organiseren? Met elkaar zoeken we naar mogelijkheden om er elke dag weer iets moois van te maken.

Over de functie, wat ga je doen?

Als Persoonlijk Begeleider ben je verantwoordelijk voor alles rondom de bewoners waar jij Persoonlijk begeleider van bent. Je schrijft en bewaakt het zorgplan, onderhoudt het netwerk rondom de bewoners, je zet lijnen uit samen met de gedragskundige en neemt het team hierin mee. Je werkt hierin samen met nog meer (persoonlijk) begeleiders. Je staat er dus niet alleen voor!
We werken volgens de Vanboeijen-manier een door Vanboeijen ontwikkelde methodiek, gebaseerd op onder andere Triple C . Op deze manier willen we zo goed mogelijk voorzien in de behoeftes van de bewoner en bijdragen aan het gewone leven van iedere bewoner. Vanuit onze visie geloven wij in samen 100%.

Wij zoeken in jou

  • Dat je de kennis en ervaring hebt om samen met bewoners, verwanten en betrokken collega’s een realistisch persoonlijk plan op te stellen.
  • Dat je goed kunt communiceren, organiseren, coördineren en kunt reflecteren op je eigen handelen en dat van de ander.
  • Dat je het een uitdaging vindt om samen met de ouders/verwanten en het team de bewoners op een betrokken wijze te begeleiden vanuit zijn of haar individuele mogelijkheden.
  • Dat je je wilt verbinden aan deze woongroep en een persoonlijke en professionele relatie met de bewoners wilt ontwikkelen.
  • Dat je flexibel en initiatiefrijk bent. Sterk in je schoenen staat en een gezonde dosis humor hebt.
  • Dat jij beschikt over ervaring in de zorgsector en dat je bereid bent je te verdiepen op het gebied van autisme, epilepsie, Down-syndroom, ouder worden en dementie.
  • Dat ook jij bereid bent om te leren, te ontdekken en eventueel gegroeide vanzelfsprekendheden kunt doorbreken.
  • Dat je bereid bent om slaap- en weekenddiensten te draaien.
  • Dat je beschikt over een afgeronde gerichte opleiding op MBO-4 niveau.

Wat bieden wij jou

  • We bieden jou een contract aan met uitzicht op een vast dienstverband.
  • Ruimte voor ontwikkelingsmogelijkheden.
  • De mogelijkheid om opleidingen, cursussen en e-learnings te volgen.
  • Een salaris conform de CAO Gehandicaptenzorg van maximaal €3678,- per maand op basis van 36 uur, afhankelijk van je werkervaring (FWG 40). Daarnaast ontvang je in mei jouw vakantiegeld en in december ontvang je een eindejaarsuitkering.
  • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een pensioenregeling via het PFZW. Ook hebben we collectieve afspraken met verschillende (zorg)verzekeringen.
    Je kunt gebruik maken van diverse voordelen. Bijvoorbeeld de regeling uitruil reiskostenvergoeding of de voordeelregeling waarbij je voor de aanschaf van een nieuwe fiets of laptop een aantrekkelijk belastingvoordeel kunt krijgen (afhankelijk van geldende wet- en regelgeving).

Ben je enthousiast geworden?

We gaan graag met je in gesprek! Stuur je CV en motivatiebrief naar ons toe via de link, solliciteer.

Eerst nog wat vragen? Neem dan contact op met één van onze recruiters door te bellen of Whatsappen naar: Helga Kohl (06 29 48 78 04) | Ella Klaassen (06 13 74 63 29) of stuur een mail naar werving.selectie@vanboeijen.nl

Heb je vragen betreft de doelgroep of locatie dan mag je ook contact opnemen met Julia Bergsma, (zorgmanager) via 06-13079486

Wij vinden het belangrijk dat je eerst eens meekijkt bij Voor Elkaar, zodat jij en wij kunnen inschatten of Voor Elkaar écht die leuke werklocatie voor jou is.

Om bij Vanboeijen in dienst te treden is de overhandiging van een Verklaring Omtrent Gedrag verplicht.

De vacature wordt tegelijkertijd in- en extern geplaatst, interne kandidaten hebben voorrang in de procedure.

Wil je een verschil maken voor mensen met een beperking?

Solliciteren naar deze vacature? Vertel waarom jij geïnteresseerd bent in deze vacature en waarom jij geschikt zou zijn hiervoor. Vergeet niet je CV ook mee te sturen.

Solliciteren kan tot en met

Ervaringsverhalen