Cliëntbegeleider, De Saffier

Organisatie:
Esdégé-Reigersdaal
Locatie:
Hoorn
Opleidingsniveau
MBO/HBO
Uren per week
25-32 uur

Een goed leven voor en met de mensen die wij ondersteunen: dat is waarop we ons bij Esdégé-Reigersdaal elke dag weer richten. Als cliëntbegeleider werk je hieraan mee door intensieve relaties op te bouwen met je cliënten en hen rust, structuur en alle nodige aandacht te bieden.

Wat ga je doen?

Je krijgt de unieke kans om te werken met een nieuw team, een nieuwe locatie en een nieuwe groep cliënten.  Als cliëntbegeleider biedt je jouw cliënten de zorg en nabijheid die zij vragen. Je bent verantwoordelijk voor hun zorg- en ondersteuningsplannen. Ieder plan maak je samen met de cliënt en zijn/haar wettelijk vertegenwoordiger of iemand anders uit zijn/haar netwerk. Je werkt in een team van (cliënt)begeleiders met hart voor de zorg. Samen bieden jullie de bewoners rust, structuur en alle nodige aandacht. De basis voor een fijne toekomst.

Binnen het team van (cliënt)begeleiders vinden wij meedenken en flexibiliteit belangrijk. Ook versterk je elkaar om de regie bij de cliënten te laten en alleen daarover te nemen waar het nodig is. Een groot deel van de bewoners zijn (jong) volwassenen die de kans krijgen om zich met ondersteuning van jou te ontwikkelen naar een zo zelfstandig mogelijk bestaan.

Waar ga je werken?

Sinds begin maart is Saffier geopend en er wonen nu 17 bewoners. De Saffier is een woonlocatie voor (jong)volwassenen met niet-aangeboren hersenletsel en/of een lichamelijke beperking. In de 18 appartementen wonen cliënten die ondersteuning krijgen op vaste momenten of op afroep. Daarnaast kunnen ze ook bij het steunpunt terecht voor vragen of ondersteuning. Er is een apart steunpunt ingericht voor kantoorwerkzaamheden en administratie. Er zijn diverse bewoners die een grotere zorgbehoefte hebben en ondersteuning nodig hebben bij de ADL. Diensten zijn tussen 7.00 en 23.00 en er wordt op de locatie gewerkt met zelf roosteren om de balans tussen werk en privé zo optimaal mogelijk te houden.

De cliënten hebben een eigen appartement en krijgen ondersteuning op maat. We stimuleren hen om zo zelfstandig mogelijk te functioneren, een deel gaat voor het eerst op zichzelf wonen. Dat is voor hen, ouders en ook begeleiders een spannende en nieuwe periode. Op de woonlocatie is één appartement ingericht als steunpunt waar gezelligheid en huiselijkheid voorop staat en waar ruimte is voor gezamenlijke activiteiten. De ouders zijn op een positieve manier betrokken. Onze visie is dat je op de De Saffier wordt gezien en jezelf kan zijn. We hebben respect voor elkaar en genieten van het leven.

Wat bieden we jou?

De tijd en ruimte om een sterke relatie op te bouwen met je cliënten. Maar ook de vrijheid om samen met de cliënt te bepalen hoe hij of zij zo goed mogelijk ondersteund kan worden. Een unieke kans om te werken op een compleet nieuwe locatie. De Saffier wordt een fijne werkplek waar je de ruimte krijgt om je ideeën en creatieve inslag vorm te geven. We maken binnen het team gebruik van elkaars kwaliteiten.

Daarnaast bieden wij:

  • Een uitdagende functie waar je minder zorgtaken krijgt en dus meer tijd kan steken in begeleiding.
  • Een salaris van minimaal €2.672,- en maximaal € 3.606,- bruto per maand (FWG 40) bij een fulltime dienstverband. Wij werken vanuit de CAO Gehandicaptenzorg.
  • Een eindejaarsuitkering (8,33%), vakantiegeld (8%) en natuurlijk vakantiedagen.
  • De unieke kans om steeds nieuwe uitdagingen op te zoeken. In deze functie en wie weet ook in een volgende. Bijvoorbeeld door met een andere doelgroep te werken.
  • Een veilige werkomgeving waarin je jezelf kunt zijn. We zijn allemaal gelijk, we gaan open en informeel met elkaar om en we staan voor elkaar klaar.
  • Een leeromgeving waarin je nieuwe kennis en vaardigheden kunt opdoen.

Meer weten? Hier vind je een overzicht van al onze  arbeidsvoorwaarden.

 

Wat breng je mee?

Wij zoeken een leuke collega die inventief, bevlogen en inspirerend is voor en met de cliënt. Je doet dit werk in de eerste plaats voor je cliënten. Je medemens. Verder ben jij iemand die:

  • Ervaring heeft als cliëntbegeleider.  
  • Affiniteit heeft met de doelgroep NAH en de interesse om deze te leren kennen. Je functioneert op mbo 4 of hbo-niveau. 
  • Goed kan samenwerken en reflecteren op je eigen handelen.
  • Rust en verbinding biedt.
  • Graag verantwoordelijkheid neemt. Omdat je de vrijheid krijgt om je cliënten de juiste ondersteuning te bieden, is het belangrijk dat je daar zelf invulling aan geeft. 
  • Kritisch kan zijn en durft zich kwetsbaar op te stellen.
  • Een nieuwe locatie vraagt bovenal echt mensen die zich flexibel kunnen opstellen. Die tegen een wat chaotische werksfeer kunnen. Op het moment moet iedereen elkaar nog leren kennen en werken systemen of hulpmiddelen nog niet volledig naar behoren.

Over ons

Bij Esdégé-Reigersdaal geven we elkaar de ruimte om zelf beslissingen te nemen, zo werken we aan een waardevol bestaan voor, volgens en met onze cliënten. Jij hebt de regie over je eigen werk. Je hebt de tijd en ruimte om een sterke relatie met je cliënten op te bouwen, zodat je hen zo goed mogelijk kunt ondersteunen. Medemensen onder elkaar.

Solliciteren

Word jij enthousiast van wat je hebt gelezen? Laten we dan kennis maken! Wij zijn heel erg benieuwd naar wie jij bent en wat je kunt. Klik op ‘Solliciteer’ en laat je gegevens achter. Wij houden de vacature open tot de geschikte kandidaat is gevonden.

Bekijk hier ons overzicht van het sollicitatieproces.

Interne kandidaten hebben, als zij geschikt zijn voor de vacature, voorrang op externe kandidaten.

Vragen?

Wil je meer weten over deze functie? Neem gerust contact op met Judith Houtsma, Projectleider Saffier. T 06 – 12 70 59 16 of mail naar: judith.houtsma@esdege-reigersdaal.nl

Wil je een verschil maken voor mensen met een beperking?

Solliciteren naar deze vacature? Vertel waarom jij geïnteresseerd bent in deze vacature en waarom jij geschikt zou zijn hiervoor. Vergeet niet je CV ook mee te sturen.

Ervaringsverhalen